Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
23 mrt

TGIlay/Ilay den Boer – En dus zal ik weer gaan

23 maart 2019 - 20:30 uur

MUZIEKTHEATER

We kennen Ilay den Boer nog van zijn indrukwekkende serie voorstellingen over de zoektocht naar zijn Joodse wortels, te zien op het Reuring Festival en in De Verbeelding.
Daarna verdween hij even uit beeld. Maar nu is hij weer terug met En dus zal ik weer gaan. Een muzikale theatervoorstelling over het spanningsveld tussen vrijheid en egoïsme en het streven naar gelukzaligheid. Waar stopt vrijheid en begint egoïsme?

Rik is vader, zanger en dakloos. Met een laatste concert bezingt hij zijn zelfverkozen vrijheid, maar ook het verlangen naar zijn dochter. Tijdens het concert is de bar open, drink samen met Rik op het leven en wordt deelgenoot van zijn dagelijkse gevecht met moraal en plicht.

Als onderdeel van de research werkte Ilay den Boer bij Het Leger des Heils Dordrecht. Hierdoor ontmoette hij vele mensen die in een kwetsbare fase van hun leven verkeerden. Hij leerde de perspectieven van mannen als Rik van binnenuit kennen.

Theaterkrant: “Een pijnlijk herkenbare collage over iemand die voluit wil leven en tegelijkertijd aanloopt tegen plichtsbesef en schuld. Toch is dit niet een voorstelling over dakloosheid of werkloosheid. Den Boer gaat dieper en zoekt naar de persoon achter die labels.”

Scènes: “En dus zal ik weer gaan is fraai documentair theater (…) Een liefdevolle kleine productie over een vriendelijke egoïst die telkens weer zijn eigen weg kiest.”

Parool: “En dus zal ik weer gaan is op zijn sterkst als René Jonker zich op het lang niet zo evidente snijvlak tussen vrijheid en verantwoordelijkheid begeeftNet als de muziek is Rosalie Wammes ongrijpbaar; ze overvalt je met onverwachte schoonheid waar je je niet tegen kan wapenen.”

Cultureel Persbureau: “Ilay den Boer is meester in vertellen. En zo goed gedaan dat je regelmatig twijfelt of dat wat je ziet echt is. Het is verleiding, belazering, ontroering en soms totaal over de top maar met een hart van goud gemaakt.”

NRC: “Ooit schreef hij een lied, in dronkenschap, over de wind die hij volgt, maar niet ‘mijn kind’. In dit ene refrein balt hij het drama samen van zijn bestaan.” 

Concept en regie: Ilay den Boer Tekst: Jurjen Sytsma Muziek en spel: René Jonker, Rosalie Wammes en Myrthe Boersma Songteksten en vertalingen ‘Oud Zuid’: Gert den Boer en Dries van der Werf

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 23 maart 2019
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Theater De Verbeelding
Reserveerlijn: 0299-411234