Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
28 sep

HNTjong/Eva Line de Boer: Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie (10+)

28 september 2019 - 19:30 uur

FAMILIEVOORSTELLING

Een parade van Instahelden, rappers, Youtubers, fantasiefiguren en boekpersonages

Wie is jouw voorbeeld?
De kinderhelden van vroeger kwamen uit een boek of film en heetten Pippi Langkous of Peter Pan. De voorbeeldfiguren van tegenwoordig zijn de rappers en influencers die je op Instagram volgt, zoals Ronnie Flex & Famke Louise. Online kun je iedereen zijn. In Heidi  Pippi Sissi Ronnie Barbie wordt boekpersonage Heidi een influencer. Waar maakt ze foto’s van? En hoe overleeft ze überhaupt op die berg zonder wifi…

Eva Line de Boer (1988) ontving begin juni de Charlotte Köhlerprijs. Zij maakt volgens de adviescommissie ‘fijnzinnige en doordachte voorstellingen die actuele onderwerpen scherp en kritisch verbeelden.’

Scenes****: “Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie is een intelligente, komische voorstelling die ook respect afdwingt door goed spel.”

Theaterkrant (Keuze van de Criticus): “Een ijzersterke mash-up van kinderboeken, films en speelgoed die de ouders meteen herkennen en vloggers en tiktokkers die tieners meteen herkennen; van de echte en virtuele wereld.”

 Trouw****: “De huidige jeugd van 10+, het beoogde publiek, zal de rol van rapper Ronnie Flex vast meteen omarmen.”

 Volkskrant***: “Deze kekke parodie op het bij elkaar geshopte leven van influencers is prachtig vormgegeven. Actrice Jessie Wilms zou à la minute online moeten gaan met de vlogs van haar alter ego ‘P-P-P-Presenting Pippi’. 

 Noord-Hollands Dagblad***: “Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie’ is een fijne feel good belevenis voor iedereen vanaf een jaar of tien. Met ook nog een blijde boodschap: je bent goed zoals je bent.”

Regie: Eva Line de Boer  Spel: Roben Mitchell van den Dungen Bille, Jessie Wilms, Kimberley Agyarko
www.stipproducties.nl

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 28 september 2019
Tijd: 19:30 uur