Laden Evenementen
21 apr

Studio Figur – Het Mooiste Blauw (6+)

21 april 2024 - 14:00 uur

Over de moed om anders te zijn

Een fantasievolle voorstelling over zussen die het gefluister, de lach en de kwetsende woorden proberen te verdrijven met prachtige en krachtige beelden en muziek.

Nog een nacht slapen en dan zal de nieuwe koningin gekroond worden. Faizah kan niet wachten, want haar grote zus Asiya zal daarmee de hijab-kroon gaan dragen. Maar ‘s nachts hoort ze vreemde fluisteringen van mensen die de kroon willen afpakken. Faizah weet wat ze moet doen: haar zus beschermen van haters en pestkoppen. Om Asiya te laten worden waar ze voor bestemd is.

Je wordt meegevoerd in een fantasievolle wereld vol zwevende lichtjes, kleurrijke dieren en pratende bomen. Een avontuur over de moed vinden om anders te zijn en dat met trots uit te dragen. Over het belang van openheid, empathie en (durven) staan voor waar je in gelooft.

Tekst: Amro Kasr • Spel: Ayisha Siddiqi en Pluck Venema • Regie, concept: Noufri Bachdim

Over de makers

Studio Figur is een Utrechts gezelschap dat poëtisch en zintuiglijk figurentheater maakt. Met fysiek spel, poppen-/objecttheater, live film en muziek worden nieuwe verhalen verteld waarin actuele kwesties centraal staan. In de voorstellingen, films en installaties worden zowel kinderen als volwassenen meegenomen naar een andere werkelijkheid, waarbij op speelse en bezielende wijze de verbeeldingskracht van jong en oud in werking wordt gezet.

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 21 april 2024
Tijd: 14:00 uur