Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
21 apr

Studio Figur – Het Mooiste Blauw (6+)

21 april 2024 - 14:00 uur

 

 

Over de moed om anders te zijn

Een fantasievolle voorstelling over zussen die het gefluister, de lach en de kwetsende woorden proberen te verdrijven met prachtige en krachtige beelden en muziek.

Nog een nacht slapen en dan zal de nieuwe koningin gekroond worden. Faizah kan niet wachten, want haar grote zus Asiya zal daarmee de hijab-kroon gaan dragen. Maar ‘s nachts hoort ze vreemde fluisteringen van mensen die de kroon willen afpakken. Faizah weet wat ze moet doen: haar zus beschermen van haters en pestkoppen. Om Asiya te laten worden waar ze voor bestemd is.

Je wordt meegevoerd in een fantasievolle wereld vol zwevende lichtjes, kleurrijke dieren en pratende bomen. Een avontuur over de moed vinden om anders te zijn en dat met trots uit te dragen. Over het belang van openheid, empathie en (durven) staan voor waar je in gelooft.

De voorstelling is geïnspireerd op het gelijknamige prentenboek van de Amerikaanse olympisch kampioene schermen Ibtihaj Muhammad.

Theaterkrant: “Complexe thema’s verpakt in een fantasierijk sprookje met pratende dieren, zwevende lichtjes en een poort die raadsels geeft. Door het publiek in een tent rondom het speelvlak te plaatsen en met licht- en schaduwspel taferelen op het tentdoek te verbeelden, wordt Het mooiste blauw een intieme vertelling en visuele verwondering met prachtige poppen.”

Regisseur Noufri Bachdim in het Parool: “Het is een indringende maar ook vrolijke voorstelling over een meisje dat voor het eerst een hoofddoek omdoet. Deze voorstelling is zeker voor kinderen met een islamitische achtergrond, omdat het uitgaat van hun belevingswereld. Maar niet alleen voor hen natuurlijk.”

Regie & concept: Noufri Bachdim • Spel: Zahra Anna Lfil, Ayisha Siddiqi/Pluck Venema, Hans van der Veldt • Tekst: Amro Kasr • Kostuums: Nadia El Barnoussi • Liedjes: Roufaida • Compositie: Sebastiaan Bax • Poppen & vormgeving: Pluck Venema • Scenario: Noufri Bachdim & Zeinab El Bouni • Schaduwspel: Noor Sanders

Over de makers

Studio Figur is een Utrechts gezelschap dat poëtisch en zintuiglijk figurentheater maakt. Met fysiek spel, poppen-/objecttheater, live film en muziek worden nieuwe verhalen verteld waarin actuele kwesties centraal staan. In de voorstellingen, films en installaties worden zowel kinderen als volwassenen meegenomen naar een andere werkelijkheid, waarbij op speelse en bezielende wijze de verbeeldingskracht van jong en oud in werking wordt gezet.

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 21 april 2024
Tijd: 14:00 uur