Laden Evenementen
19 dec

Frank en René Groothof/Ensemble Seasession – Circus Charms 1e voorstelling 19.00 uur (uitverkocht – wachtlijst)

19 december 2020 - 19:00 uur

MUZIEKTHEATER

Wil je op de wachtlijst? mail naar reserveer@theaterdeverbeelding.nl

Twee chaotische broers brengen een ode aan Russisch absurdisme

Frank en René zijn spreekstalmeesters van een variété-avond vol muziek, sketches, circus-acts en film. Ze zijn echter vooral met elkaar bezig, op allerlei manieren. Vertellen elkaar verhalen, sprookjes, maken ruzie. Broedertwist en broederliefde strijden om aandacht. Regelmatig komt het tot scheld- en vechtpartijen, waarna verzoening volgt. Iedere keer als zij een act aankondigen, of het nou acrobaten-, clowns- of trapeze-acts zijn, speelt circusorkest SeaSession Russische muziek. De muziek is nieuw, ontregelend, opzwepend en soms verstild, en wordt uitgevoerd door acht bevlogen musici. Frank en René gaan klieren, maar raken toch gefascineerd door de muziek en willen meedoen. Na avonturen van de broers met haaien, kolibri’s en Azteken in Brazilië volgt er een spetterende finale met zang dans, film en …. muziek!

De Volkskrant*****: “Speels, mal, lief en mooi. Pure verwennerij.”

Theaterkrant – Keuze van de Criticus: “Vrolijk absurdisme in het circus. Natuurlijk zijn de broers Groothof onweerstaanbaar grappig, maar ook de acht musici mogen er zijn. Ze acteren mooi absurd en spelen vrolijke muziek uit de Sovjet-Russische jaren twintig.” 

Lynne Leegte heeft voor Circus Charms een nonchalant circusdecor ontworpen waar het wasgoed tussen de feestelijke slingers hangt. Haar kostuums hebben dezelfde absurde tik als de teksten. Een belangrijke toevoeging vormen de animatiefilms van Sjeng Schupp, die op een fraaie manier de gevaarlijke circustrucs laten zien, die met veel bombarie worden aangekondigd.

Het Parool: “Frank en René Groothof spelen voor het eerst sinds lange tijd weer samen, in een vrolijke show vol onderling gemopper, geruzie met een uitbundige finale. De confrontaties gebeuren nu eens met de van logica gespeende dialoogjes van Charms, dan weer met rake slapstick – de twee zeventigers zijn nog opmerkelijk soepel.

Circus Charms is gebaseerd op de succesvolle kinderverhalen en –gedichten van de Russische, absurdistische schrijver Daniil Charms (1905-1942). Charms’ absurdisme is niet nihilistisch, maar een afwijzen van de regels van het alledaagse, ten faveure van de fantasie.”

Concept: Pauline Post Regie, scenografie, spel en zang: René Groothof, Frank Groothof Animatiefilms: Sjeng Schupp Kostuums: Lynne Leegte Eindregie: Aike Dirkzwager Tekst: Daniil Charms Muziek: Ensemble Seasession met Russische kamermuziek uit de jaren ’20: Mosolov, Deshevov, Gnesin Babadjanjan, Zhivotov, Polovinkin

www.seasession.nl

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 19 december 2020
Tijd: 19:00 uur