Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
03 apr

FIRMA MES – TECH: ALICE EN LOCKE afgelast wegens corona

03 april 2021 - 20:00 uur

TONEEL

Haags theatercollectief Firma MES is volgens De Volkskrant een van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse theaterwereld. Bij TECH van Firma MES zie je twee solo’s over mens en technologie. Een vermakelijk sciencefictionperspectief op de moderne mens en zijn worstelingen. De avond begint met een monoloog van een hyperintelligente huishoudrobot die haar baasje verlaat. Het tweede deel van de avond gaat over een man die alleen zijn telefoon en auto heeft om zijn complete leven op de rit te houden als alles waar hij om geeft op losse schroeven komt te staan.

Alice

Jibbe Willems schreef deze monoloog waarin we als mensheid nieuwe dingen over onszelf leren van een nietsontziende, uit haar algoritmes brekende huishoudrobot. Tijd om te luisteren naar hoe technologie over óns denkt. Anna Raadsveld neemt dit seizoen deze rol over van Roos Eijmers. Anna is o.a. bekend van het tv-programma De Vloer Op en de films Smoorverliefd en Hoe duur was de suiker.

De Volkskrant****: “De tekst van Jibbe Willems zit vol interessante filosofische bespiegelingen over vrijheid.” 

Concept: Roos Eijmers Spel: Anna Raadsveld Regie: Thomas Schoots

Locke

In Locke speelt Daan van Dijsseldonk een toegewijde vader, echtgenoot en bouwcoördinator aan de vooravond van de grootste betonstorting uit zijn carrière. Hij krijgt een telefoontje dat zijn hele leven op losse schroeven zet. Hij stapt in zijn auto. Een klein uur later stapt hij uit en is alles anders.

Theaterkrant: “Daan van Dijsseldonk moet al die ballen in de lucht houden en is, soms binnen een paar seconden, troostend, directief, geruststellend, woedend, onderdrukt wanhopig, vriendschappelijk, smekend en regelend. Dat doet ook hij knap…” Theaterkrant

Spel: Daan van Dijsseldonk Regie: Thomas Schoots Tekst: Stephen Knight Bewerking en vertaling: Casper Vandeputte en Daan van Dijsseldonk    

De Volkskrant****: “De voorstelling TECH laat zien waarom iedereen Firma MES moet leren kennen.”

www.firmames.nl.

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 03 april 2021
Tijd: 20:00 uur