Laden Evenementen
08 okt

Firma MES – De Onaantastbaren

08 oktober 2022 - 20:00 uur

TONEEL

Over samenleven met mensen die meer gelijk zijn dan jij

In augustus 2019 werd de 19-jarige Harry Dunn in Engeland doodgereden door Anne Sacoolas, partner van een Amerikaanse diplomaat. Ze reed aan de verkeerde kant van de weg. Anne vlucht na het incident, dankzij haar diplomatieke paspoort, met een privévlucht naar Amerika. De zaak loopt op tot in Downing Street en het Witte Huis, maar Sacoolas wordt niet uitgeleverd of vervolgd. Harry’s ouders strijden tot op de dag van vandaag voor gerechtigheid.

Firma MES onderzoekt deze zaak en geeft pijnlijk weer wat de uiterste consequenties van ongelijkheid, privilege en diplomatieke onschendbaarheid kunnen zijn. Ze ontsluiten de wereld van diplomatie en nemen je mee in een bloedstollende theateravond waar je niet zonder klamme handen en gewetenswroeging uit zult komen.

Concept: Firma MES Tekst: Jibbe Willems en Firma MES Regie: Thomas Schoots Spel: Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers, Lindertje Mans

Firma MES zou bij ons in april 2021 de voorstelling TECH spelen maar Corona maakte dat onmogelijk. Voor deze, en andere voorstellingen, kregen zij lovende recensies: “Firma MES is een van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse theaterwereld.”

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 08 oktober 2022
Tijd: 20:00 uur