Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
13 apr

Fahd Larhzaoui/HZT/Alles voor de Kunsten/Likeminds – Shirt uit Fahd!

13 april 2019 - 20:30 uur

TONEEL

Je bent herboren, nu kan het feest beginnen. Of niet?

Theatermaker en acteur Fahd Larhzaoui brak door met zijn indrukwekkende solo ‘Schijn’, over een man die een dubbelleven leidt. ‘Schijn’ speelde voor bomvolle zalen in Nederland, Curaçao en Suriname en…. bij ons.  Waar Schijn een coming of age was, is opvolger Shirt uit Fahd! een facing the facts, waarbij Fahd een inkijkje geeft in de gayscene met zijn feesten en geëxperimenteer met drugs.
Het voelt goed op een party te zijn waar niemand een mening over hem heeft en hij daardoor een totaal gevoel van vrijheid ervaart. Maar boven een ontsnapping uit de realiteit hoopt Fahd iets terug te vinden wat hij was kwijtgeraakt – liefde een eigen identiteit en een nieuwe familie, nadat zijn eigen familie hem na zijn coming out de rug toekeerde. Anders dan de onbedwingbare fear of missing out in de uitgaansscene doet vermoeden, is Fahd vooral op zoek naar die ene persoon die de pijn, woede schaamte en desillusie kan laten verdwijnen.

Parool: “Don Duyns schreef een monoloog die voortdurend schakelt in sfeer en locatie. Dat zorgt, mede door de strakke regie van Bram Jansen, voor een spannende dynamiek. Larhzaoui is een innemend performer die zijn publiek volop bij het verhaal betrekt.”

NRC***: Relevant drama van Fahd Larhzaoui over de pijn na de coming-out. Menige film en tv-serie presenteert uit de kast komen als een happily ever after, een sprookje waarin we als liberale samenleving graag willen geloven. Claim je identiteit en wees vrij! Larhzaoui laat in zijn voorstelling zien dat de realiteit weerbarstiger is.”

Theaterkrant: “Een veel complexer beeld van identiteit en zelfacceptatie dan de meeste coming-out narratieven doorgaans geven. Het is eerder een doorlopend proces met nieuwe obstakels, nieuwe vragen en kruisingen met oudere identiteiten. Zo doorbreken Fahd Larhzaoui, Don Duyns en Bram Jansen een ander stigma: ook na het veronderstelde ‘happy end’ van een coming-out zijn er verhalen die verteld moeten worden.”

De Volkskrant***: “Treffend toont hij de opwinding, de adrenaline, het testosteron – in een uitdagende, opzwepende rol is de energieke Larhzaoui op zijn best. Een indrukwekkend en bij vlagen onthutsend verhaal, dat je onmogelijk onberoerd kan laten.”

Abdelkader Benali over (o.a.) Shirt uit, Fahd! in Trouw: “Marokkaanse zonen zijn de loyaalste wezens op aarde, dacht ik, en homoseksuele Marokkaanse zonen misschien nog wel meer. Of je hetero- of homoseksueel bent, de zoektocht naar liefde is menselijk, al te menselijk.” 

Spel: Fahd Larhzaoui Dansers: Danny Boom en Kevin Joosten Tekst: Don Duyns Regie: Bram Jansen Choreografie: Virgilmoreno Oehlers www.allesvoordekunsten.nl

Zie interview in De Volkskrant

Zie interview in NRC

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 13 april 2019
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Theater De Verbeelding
Reserveerlijn: 0299-411234