Laden Evenementen
30 mrt

mugmetdegoudentand/Eva Marie de Waal en Sieger Sloot – Sociaal Kapitaal

30 maart 2019 - 20:30 uur

TONEEL

Geestig, onthutsend en actueel

‘De mens is een sociaal dier; een dier dat groeit door wezenlijk contact met anderen. Zonder sociaal contact zijn we allemaal losers.’

Nederland is een prachtland. Het land van de kansen. Waar niemand in de goot hoeft te belanden als je een beetje je best doet, toch?

Dat is niet het geval bij Arthur en Wilma. Ze hebben er een puinhoop van gemaakt: openstaande rekeningen, ongeopende post en een baby op komst terwijl hun zoon Jordy een uithuisplaatsing boven het hoofd hangt. Ze zijn in beeld bij alle hulpinstanties. Dus nu komt het goed – hopen zij.

Hulpverleners Guusje en Jan-Willem geloven beiden in hun taak én in zichzelf. Hoe ver kunnen en willen zij gaan om Arthur en Wilma te helpen?

Na het succesvolle Superkapitalisten, dat ook te zien was in De Verbeelding, is dit de tweede productie van Eva Marie de Waal en Sieger Sloot onder de noemer ‘Mugmetdevuurvliegen’  in samenwerking met Mugmetdegoudentand.

In Superkapitalisten namen zij het gedachtegoed van Ayn Rand, grondlegger van het neoliberale denken, onder de loep. Sociaal Kapitaal richt zich op de andere kant van deze neoliberale medaille, de mensen die het níet redden. Een geestige, onthutsende en actuele voorstelling over de keerzijde van de Nederlandse verzorgingsstaat.

Tekst en spel: Eva Marie de Waal en Sieger Sloot Regie: Marlies Heuer Tekstbijdrage: Joan Nederlof

www.mugmetdegoudentand.nl

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 30 maart 2019
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Theater De Verbeelding
Reserveerlijn: 0299-411234