Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
29 okt

Eva Line de Boer/Het Zuidelijk Toneel – Infinity Chan (16+) afgelast

29 oktober 2022 - 20:00 uur

 

TONEEL/FILM (Nederlands/Engels) Voorstelling is afgelast in overleg met het impresariaat

Extra: Regisseur Eva Line de Boer geeft voor en na de voorstelling in de zaal toelichting aan het publiek.

Waarschuwing: deze voorstelling bevat gevoelige content over seksueel geweld, suïcidaal en depressief gedachtengoed. 16+

Een unheimische onderdompeling langs de extreme randen van het internet

Hoe dicht kun je bij iemand komen wiens gedachtegoed mijlenver van je af staat? Vanaf welk moment is empathisch zijn niet langer ethisch verantwoord?

Mila zoekt via de digitale sporen van haar overleden tweelingbroer geborgenheid in de radicale krochten van het internet. Ze wordt steeds dieper een wereld ingezogen waar mensen roekeloos hun meest extreme gedachten delen. De anonimiteit is aanlokkelijk in het onderzoeken van haar identiteit. Ongemerkt beginnen de fysieke en digitale wereld door elkaar te glitchen. Is er nog wel een onderscheid te maken?

Infinity Chan is een unheimische onderdompeling in een wereld vol kikkerpony’s, fetish en hate speech. Een voorstelling over de vraag waar de verantwoordelijkheid ligt wanneer digitale creaties en online gedeelde gedachtes een eigen leven gaan leiden. Eva Line de Boer gaat op zoek naar de grenzen van empathie: Hoe dicht kun je bij iemand komen wiens gedachtegoed mijlenver van je af staat? Vanaf welk moment is empathisch zijn niet langer ethisch verantwoord?

Volkskrant***: “De intrigerende enscenering is vernuftig en draagt bij aan de beklemmende sfeer van de voorstelling.”

Theaterkrant: Keurige voorstelling van radicale internetfora. Het prachtig vormgegeven concept geeft ons een inkijkje, maar blijft ook op afstand.

Eva ontving de Ton Lutz Award voor Euphoria (2014), de BNG Bank Theaterprijs voor Dit gebeurt allemaal tegelijk (2016) en in 2019 de Charlotte Köhler Prijs.

Concept en regie: Eva Line de Boer Onderzoek en spel: Jessie Wilms Onderzoek en tekst: Steff Geelen, Sabrine Ingabire Video en licht: Karlijn Milder, Mats Logen

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 29 oktober 2022
Tijd: 20:00 uur