Laden Evenementen
29 okt

Eva Line de Boer/Het Zuidelijk Toneel – Infinity Chan

29 oktober 2022 - 20:00 uur

TONEEL/FILM

Een unheimische onderdompeling langs de extreme randen van het internet

Hoe dicht kun je bij iemand komen wiens gedachtegoed mijlenver van je af staat? Vanaf welk moment is empathisch zijn niet langer ethisch verantwoord?

Een vrouw zoekt geborgenheid in de duistere krochten van het internet. Ze wordt steeds dieper een wereld ingezogen waar mensen hun meest extreme gedachten delen. 

Om zich te bevrijden van haar eigen identiteit creëert ze avatars die veel verder durven gaan dan zijzelf. Ongemerkt beginnen de fysieke en digitale wereld door elkaar te glitchen.  

Infinity Chan is een unheimische onderdompeling in een op anime geïnspireerde wereld over de vraag wie de verantwoordelijkheid draagt wanneer digitale creaties een eigen leven gaan leiden. Wat als het internet een bewustzijn had: hoe zou het zich dan wreken?  

Eva ontving de Ton Lutz Award voor Euphoria (2014), de BNG Bank Theaterprijs voor Dit gebeurt allemaal tegelijk (2016) en in 2019 de Charlotte Köhler Prijs.

Concept en regie: Eva Line de Boer Spel: Jessie Wilms Onderzoek en tekst: Steff Geelen, e.a. Video: Karlijn Milder, Mats Logen

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 29 oktober 2022
Tijd: 20:00 uur