Laden Evenementen
07 jan

Toneelschuur/Oostpool/Abdel Daoudi – Geschiedenis van Geweld

07 januari 2023 - 20:00 uur

TONEEL

Confronterend relaas over hoe diep onze relaties en cultuur van angst en wantrouwen zijn doordrongen

Abdel Daoudi regisseert de toneelbewerking van Geschiedenis van Geweld, de tweede autobiografische roman van de Franse sterauteur Édouard Louis.

Op kerstavond ontmoet Édouard Reda. Ze praten, flirten en brengen uiteindelijk samen de nacht door in Édouards appartement. Reda vertelt over zijn jeugd, over zijn vader die moest vluchten en het geweld waarmee hij te maken kreeg. De volgende ochtend verkracht Reda Édouard onder bedreiging van een pistool. De reacties op het dramatische incident leggen het racisme, de homofobie en de obscure machtsstructuren bloot die zich diep geworteld hebben in onze maatschappij.

Het is voor het eerst dat Geschiedenis van Geweld in Nederland wordt opgevoerd. Het is de tweede toneelbewerking van Toneelschuur Producties van de Franse bestsellerauteur, na de gelauwerde voorstelling Weg met Eddy Bellegueule in regie van Eline Arbo. Toen ook één van de hoogtepunten in De Verbeelding.

Regie: Abdel Daoudi Tekst: Édouard Louis Vertaling: Jan Pieter van der Sterre, Reintje Ghoos Bewerking: Nick Bruckman Met: Eelco Smits, Lotte Dunselman, Sia Cyrroes

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 07 januari 2023
Tijd: 20:00 uur