Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
03 dec

Eerlijk is Eerlijk – Als het Ware (6+)

03 december 2023 - 14:00 uur

Een dolkomische misdaadkomedie over een boevenstel met een geweten

Het beroemde dievenduo Bonnie en Klaus is eindelijk gevangen. Waar ze eerst uitblonken in stelen, liegen en alles voor jezelf houden, moeten ze nu alles delen in hun cel. Hoewel ze nooit hebben geleerd om eerlijk te zijn, moeten ze het nu proberen. Gelukkig biedt een lief ratje ze hulp.

Deze gevangenis is een emotionele rollercoaster voor de dieven die zoeken naar wie ze (willen) zijn. Kiezen ze voor elkaar of zichzelf? Wie liegt er het eerlijkst? Wie is er te vertrouwen? 

De ervaren jeugdtheatermakers creëren met thematiek uit Antigone (Sofokles) een nieuw verhaal voor 6+: streven naar eerlijkheid in een wereld waar het een kwestie van perspectief is; de ‘ware’ eerlijkheid bestaat niet. 

Theaterkrant – Keuze van de criticus: “Een boevenstel met een geweten. Ongelooflijk geestig en meesterlijk inventief. Een zalige mix van slapstick, absurde dansjes, krankzinnige typetjes, snelle verkledingen voor de vele dubbelrollen en een stevige lading voor elk wat wils grappen. En dat alles met een vernuftig decor waarin alles vliegt, verdwijnt en verwisselt.”

Het Parool: “Eerlijk is Eerlijk laat de kinderen gieren op het puntje van hun stoel. In een slimme, maar vooral dolkomische regie van Martin Hofstra, krijgt het grut dit keer een inkijkje in stoute praktijken.”

Concept & Spel: Marianne Kuijper en Job Raaijmakers • Regie: Martin Hofstra 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 03 december 2023
Tijd: 14:00 uur