Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
09 mrt

Dunja Jocic/Korzo producties – The Protagonist

09 maart 2019 - 20:30 uur

DANS

Beeldenstroom over het gevecht voor behoud van je eigen identiteit

Surrealistische voorstelling waarin een vrouw zowel haar on- als offline identiteit dreigt te verliezen. Dunja Jocic is een van de spannendste nieuwe choreografen in Nederland, die in 2018 de Prijs van de Nederlandse Dansdagen ontving. Vanuit een even originele als compromisloze visie op dans maakt zij hallucinerende en filmische voorstellingen met een elektrisch geladen en grillig virtuoze danstaal. Voor The Protagonist werkt ze samen met de gerenommeerde Nederlandse componist Harry de Wit en de jonge pop-art schrijfster Barbi Marković. We volgen een narcistische, computerverslaafde jonge vrouw. Ze raakt dieper en dieper verstrikt in de digitale wereld en kan zich steeds moeilijker staande houden. In een poging grip te krijgen op haar leven, gaat ze rigoureus offline. Haar toevlucht tot de analoge wereld veroorzaakt een stroom aan surrealistische dagdromen, waarin het heden zich met het verleden van de mythische, gewelddadige en tragische Queen Mary van Engeland (Bloody Mary) vermengt.

Theaterkrant – Keuze van de criticus: “Knap geconstrueerde on- en offline bevreemding (…)  Er zitten grappige vondsten en sterke scènes in The ProtagonistZo ontstaat uit de aanvankelijke veelheid en ondefinieerbare mix van middelen en stijlen een knap geconstrueerde performance. The Protagonist is niet alleen doordacht, maar vooral verrassend en origineel.”

Artstalkmagazine.nl: “Wonderful and highly recommended.”

Concept, regie en choreografie: Dunja Jocic Performance: Dunja Jocic, Christiaan De Donder, Karlijn Roest, Gergo Farkas, Amy Josh, Harry de Wit Compositie: Harry de Wit Tekst: Barbi Markovic, kostuumontwerp: Slavna Martinovic.   www.korzo.nl www.dunjajocic.com

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 09 maart 2019
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Theater De Verbeelding
Reserveerlijn: 0299-411234