Laden Evenementen
13 dec

Duda Paiva Company – Vergeten Dieren en Verloren Zaken (6-12 jr) 2e voorstelling 16.00 uur (uitverkocht-wachtlijst)

13 december 2020 - 16:00 uur

 

poppentheater (uitverkocht) voor wachtlijst klik hier

Welkom in de winkel van mijnheer Ut, waar bijzondere planten en dieren tot leven komen. Maak kennis met de laatste Dodo en de magische Buidelwolf, de nieuwsgierige Rinoceros en de gretige vleesetende plant. Mijnheer Ut houdt van álles in zijn winkel. Daarom verkoopt hij liever niks. Want waar blijven dingen als ze weg zijn? En wat zou er van mijnheer Ut overblijven als hij zijn winkel niet meer heeft?

Als op een dag mevrouw Caterpillar langskomt om de huur op te halen, blijkt de kassa leeg, maar de winkel zelf staat vol kostbaarheden. Dus besluit mevrouw Caterpillar wat uit te zoeken. Als zij haar oog op de dieren laat vallen, moet mijnheer Ut alle zeilen bijzetten om de winkel te redden. Gelukkig staat hij er niet alleen voor: de dieren komen in opstand en de plant bedenkt een list. 

Dit is de vierde jeugdtheatervoorstelling van Duda Paiva Company en een idee van Tim Velraeds, één van de vaste spelers. Tim is gefascineerd door dieren die zijn verdwenen. Deze magische wereld  is dé ultieme plek om die dieren en andere vergeten zaken weer tot leven te brengen. Op lichtvoetige wijze laten zij de connectie zien tussen mens en natuur. Welke rol spelen wij in de wereld en welke keuzes kunnen wij maken?

Duda Paiva Company maakt visuele voorstellingen met poppen en dans. In zijn jeugdvoorstellingen komt de wereld die kinderen kennen uit tekenfilms en games tot leven.

Meet the puppets!

Meestal moeten kinderen overal met hun vingers vanaf blijven. Nu niet! Na afloop van de voorstelling mag iedereen even het podium op voor een selfie met de poppen, om vragen te stellen en ja, ontdekken hoe schuimrubber voelt, dat mag ook!

Theaterkrant – Keuze van de criticus!: “Hilarische winkel vol eigenaardigheden. Gaandeweg de voorstelling breken steeds meer actualiteit en maatschappijkritiek door het knappe poppenspel heen. Over het opofferen van dieren aan overdadige consumptie, over de commerciële jacht op wilde beesten, over de doorgedraaide fashion-industrie.

Prachtig hoe bedenker en acteur Tim Velraeds al zijn bonte creaties liefdevol tot leven wekt, en hen tegelijk bestraffend toespreekt als ze te gulzig worden naar andere exemplaren: ‘Vrienden eet je niet!’. Zo ontstaat in de energieke en doeltreffende regie van Duda Paiva een even hilarische als betekenisvolle familievoorstelling. Met een prachtige schittering in de dierenogen. Geweldige schuimrubberen creaties, typerend voor dit gezelschap dat acrobatische dans met uitbundig poppenspel combineert en steeds vaker ludieke voorstellingen voor jeugd en jongeren maakt.”

Vergeten Dieren en Verloren Zaken gaat natuurlijk over onze invloed op de wereld om ons heen. Over hoe we die ook zélf een beetje kunnen helpen. Als gezelschap dragen we daar samen met het publiek ook een steentje aan bij: bij elke voorstelling wordt na afloop van het applaus door de spelers aan iemand uit het publiek als symbool een certificaat uitgereikt. We vertellen daarmee het publiek dat zij samen met ons bijdragen aan een betere aardbol, omdat wij voor élke voorstelling twee bomen laten planten via Trees for All. 

Regie: Duda Paiva Idee: Tim Velraeds Spel: Tim Velraeds en Cat Smits of Alexander Brouwer en Nora Tinholt Poppen: André Mello, Duda Paiva 

directe link naar het interview met Duda Paiva op de website van Theaters in Nederland 

www.dudapaiva.com

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 13 december 2020
Tijd: 16:00 uur