Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
30 apr

Duda Paiva Company – Kinderen van het Verdwenen Woud 6+

30 april 2023 - 15:00 uur

DANS/POPPENTHEATER

De magische wereld uit tekenfilms en games

Als Braziliaanse maker voelt Duda Paiva zich direct betrokken bij de ontwikkelingen in zijn geboorteland. Daarom komt hij na het succes van ‘Vergeten Dieren en Verloren Zaken’ terug met een nieuwe magische jeugdtheatervoorstelling, nu over verdwenen dieren uit het regenwoud.  

Ergens in Brazilië heeft men gehoord dat inheemse volkeren in aanraking zijn gekomen met een mythisch wezen. De Curupira schijnt een extreem mysterieus wezen te zijn. Hij neemt steeds andere vormen aan. Één ding is duidelijk: zijn voeten staan achterstevoren en hij is keer op keer betrokken bij kattenkwaad.

Op een schilderachtige verborgen plek ontmoeten we Yara en Barnabe, broer en zus. Ze zijn verdwaald in het bos vlakbij hun boerderij. Ze zijn gefascineerd door verhalen over mysterieuze wezens die ooit in het bos leefden, zoals de gevaarlijke jaguar, de nieuwsgierige miereneter, de hilarische blauwe arara en de vuurvliegjes die ‘s nachts het donkere bos verlichten. Het bos is magisch mooi. En toch werd het uiteindelijk omringd door de stad. Maar de Curupira laat zich niet zomaar omsingelen.

Een visuele voorstelling met poppen, dans en oude inheemse muziek uit Brazilië. In de jeugdvoorstellingen van Duda Paiva Company komt de wereld die kinderen kennen uit tekenfilms en games tot leven. Deze nieuwe jeugdvoorstelling zit vol visuele poëzie en liefde voor het vertellen van verhalen.

Theaterkrant: “Magische dieren uit het regenwoud betoveren het publiek. Niet alleen de poppen an sich zijn magisch, ook de transformaties van het ene naar het andere wezen hebben een mythische inslag. Het verhaal is een lieve mix tussen fabel en avonturenboek. De twee kinderen leren beiden waardevolle lessen over zichzelf en over het woud. Elk dier heeft zijn eigen verhaal, doorspekt met humor en hier en daar een scherp randje.”

Concept & regie: Duda Paiva • Spel & artistieke bijdragen: Cat Smits, Josje Eijkenboom, Christiaan Koetsier, Oliver Wagstaff, Tim Velraeds • Dramaturgie: Kim Kooiman • Poppen: André Mello, Duda Paiva, Cat Smits, Yazan Maksoud • Soundscape: Wilco Alkema • Lichtontwerp: Mark Verhoef • Kostuums: Evita Rigert • Decor: Sanne Danz • Teksten: Kim Kooiman, Flip Noorman

 

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 30 april 2023
Tijd: 15:00 uur