Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
07 mei

Dood Paard/Toneelhuis – Looking for Habibi

07 mei 2022 - 20:00 uur

Muziektheater

Drie acteurs, een zangeres en een muzikant zijn collectief op zoek naar de liefde.
Ze buigen zich over dit grote gevoel dat zich op zoveel kan richten. Het kind dat je baart, de mens met wie je leeft, de aarde waarop je woont. Maar ook op het land waar je geboren bent, de stoel waarop je vader altijd zat, de geur van rozemarijn, het wapen waar je je vijand mee doodt.
Ze formuleren met woorden en stemmen, geluiden en beelden op een landschap van zand.

Gevoelens wonen in de mens, maar de mens woont in zijn liefde.
Dat is geen metafoor, maar de werkelijkheid.

Looking for habibi is de voltooiing van een trilogie. Na de ontmoeting in De verse tijd en het samenwonen in Homemade onderzoeken Mokhallad Rasem (Toneelhuis) en Kuno Bakker (Dood Paard) nu samen met actrice Janneke Remmers, zangeres Britt Truyts en muzikant Peter Verhelst de liefde; of de habibi, Arabisch voor schatje.

Trouw****: “Heerlijk meemeanderen langs de lijnen van de liefde. Al die mensen die na corona de weg naar het theater nog niet helemaal kunnen vinden, zouden bij Looking for Habibi moeten beginnen. Theater dat doet waar het zo geschikt voor is: in kleine gebaren en zinnetjes hele werelden oproepen.”

NRC****: ” Dood Paard toont zachtheid als grootste daad van liefde. Maar je kwetsbaar durven opstellen is misschien nog wel de grootste daad van liefde.”

Theaterkrant: “Poëtische denkoefeningen over de liefde.”

De Standaard***: “Oefeningen in ontvankelijkheid. De zoektocht naar dé liefde neemt evenveel vormen aan als er relaties zijn. Net die notie vormt het kloppende hart van deze voorstelling, waarin de spelers elkaars verbeeldingswereld (en bestaan) mogelijk maken.”

doodpaard.nl

 

 

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 07 mei 2022
Tijd: 20:00 uur