Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
13 jan

Theatergroep Aluin – Dit is van Ons

13 januari 2024 - 20:00 uur

Hilarische en schrijnende confrontatie

Activiste Just stelt zichzelf de vraag: hoe is een klein land als Nederland zo welvarend geworden? Ze neemt het heft in eigen hand en reist af naar de 17e eeuw om Jan Pieterszoon Coen te ontmoeten. Just daagt J.P. Coen uit om zichzelf en zijn handelen te verantwoorden in de 21e eeuw. Coen moet zich zien te redden in een wereld die anders over grondstoffen, bezit, winsten en mensenrechten is gaan denken. Weet J.P. Coen zich staande te houden in de huidige cancelmaatschappij?

Aluin weet van deze ingrijpende materie een tijdgeestkomedie te maken. Met deze gloednieuwe tekst laat zij het publiek in de spiegel van het verleden kijken: Moet je het in zijn tijd zien? Of is dat de grootst denkbare dooddoener?

NRC****:”Het stuk is vanwege de humor en intelligentie van de tekst, de intens geestige regie en het briljante tragikomische spel van Bussemaker meer dan de moeite waard.”

Cultuurpers: “Reinout Bussemaker is de gedroomde JP in Aluins Dit is van ons.

Volkskrant***: “Reinout Bussemaker zet VOC-dienaar Coen komisch neer als verbouwereerde tijdreiziger. Dynamisch spel in gevatte tekst van Erik Snel. 

Tekst: Erik Snel • Regie: Victorine Plante • Spel: Reinout Bussemaker, Susannah El Mecky, Monica Hofman, Aron Schaap • Compositie: Willem Friede

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 13 januari 2024
Tijd: 20:00 uur