Laden Evenementen
18 mrt

Dégradé, Sylvia Plath & Ted Hughes – van de vos en het paard dat wilde vliegen

18 maart 2022 - 20:30 uur

Theater De Verbeelding in Onder de Linden

Er stond al een eerste aanzet tot samenwerking gepland in het afgelopen theaterseizoen maar Corona gooide roet in het eten. Nu we weten hoe we veilig Coronaproof theater kunnen organiseren pakken we de draad weer op in dit nieuwe seizoen. Vooruitlopend op de fusie van onze gemeenten willen we de bewoners van de Beemster kennis laten maken met ons verrassende aanbod.

MUZIEKTHEATER

In een muzikale wereld van geprojecteerde animatie en verrassende lichteffecten nemen acteurs Beaudil Elzenga en David Geysen je mee in een aangrijpende voorstelling over de constante zoektocht naar meer, depressiviteit, passie, de worsteling met het bestaan en de flirt met het niet bestaan.

Samen laten ze zich inspireren door het werk en leven van dichters en geliefden Sylvia Plath en Ted Hughes. Geplaagd door depressie en bewapend met haar schrijfmachine schreef Plath enkele van de mooiste en eerlijkste gedichten ooit. Wereldberoemd werd zij na haar zelfmoord op 30-jarige leeftijd. Haar man Ted Hughes wordt beschouwd als een van de beste dichters van zijn generatie en werd na Plaths dood eigenaar van haar literaire erfgoed.

In 2020 maakte Beaudil haar bejubelde eerste eigen muziektheatervoorstelling JANIS (over Janis Joplin) en werd ‘meest veelbelovende nieuwkomer’ in het Theaterjaarboek 2019/2020.

Idee & tekst: Beaudil Elzenga en David Geysen Geluidsontwerp: Carl Beukman Lichtontwerp: Jorg Schellekens

beaudilelzenga.nl

bestel kaarten via de rode knop

KLIK HIER VOOR KAARTEN VOOR ONDER DE LINDEN

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 18 maart 2022
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Onder De Linden Beemster
Adres: Middenweg 150