Laden Evenementen
18 mrt

Dégradé/Beaudil Elzenga/David Geysen – Sylvia & Ted

18 maart 2022 - 20:30 uur

Theater De Verbeelding in Onder de Linden Middenbeemster

MUZIEKTHEATER

“Ik zou op een rots bij Cornwall moeten zitten en mijn haar kammen.

Ik zou een tijgerbroek moeten dragen, ik zou een affaire moeten hebben.

We zouden elkaar in een ander leven moeten ontmoeten, we zouden elkaar in de lucht moeten ontmoeten,

Ik en jij.” – Sylvia Plath

Aan de hand van de dichtbundels Verjaardagsbrieven van Ted Hughes en Ariel van Sylvia Plath nemen acteurs David Geysen en Beaudil Elzenga je mee in een intieme theatervoorstelling over de liefde en de flirt met de dood.

Hoe genie en depressie samengaan, hoe moeilijk het kan zijn een geliefde te bereiken, hoe de hang naar erkenning giftig kan werken en hoe man/vrouw verhoudingen nog steeds zorgen voor een gevoel van ongelijkheid en onmacht. Zelfs na de dood.

Sylvia Plath pleegde op 30 jarige leeftijd zelfmoord door haar hoofd in de oven te leggen. Ze liet alles achter. Haar werk, haar droom, haar liefde, haar kinderen, maar ook zichzelf: voor eeuwig. In SYLVIA & TED onderzoeken David en Beaudil de worsteling met het bestaan en de charme van het niet bestaan. 

Met Sylvia’s zelfgekozen dood maakte ze zich voor eeuwig onlosmakelijk met Ted verbonden. Was dit een val waarin ze hem wilde vangen om hem te verzwelgen, zo onafscheidelijk als zij wilde dat hij van haar was? Of een ultieme daad van zelfstandige onafhankelijkheid? 

Want wat als je het wonderbaarlijke, voortdurende gezelschap van een echtgenoot geniet die zo groots is, zo heerlijk ruikt, zo lang en zo reusachtig creatief is dat je bijna hoopt dat je hem hebt verzonnen?

David Geysen werkte 20 jaar als acteur en regisseur bij Toneelgroep de Appel en heeft sinds vijf jaar, samen met Carl Beukman, zijn eigen multidisciplinaire Haagse gezelschap Dégradé. Ze staan bekend om hun bijzondere experimentele, levendige, beeldende en muzikale voorstellingen. 
Beaudil Elzenga speelde sinds haar afstuderen in 2016 in verschillende Nederlandse series en was aangesloten bij verschillende toneelgezelschappen. In 2020 maakte zij haar eerste eigen voorstelling: de bejubelde muziektheatervoorstelling JANIS. 

Idee & tekst: Beaudil Elzenga en David Geysen Geluidsontwerp: Carl Beukman Lichtontwerp: Jorg Schellekens

beaudilelzenga.nl

bestel kaarten via de rode knop

KLIK HIER VOOR KAARTEN VOOR ONDER DE LINDEN

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 18 maart 2022
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Onder De Linden Beemster
Adres: Middenweg 150