Laden Evenementen
23 feb

De Theatertroep – Opgediept en Mephisto

23 februari 2019 - 20:30 uur

TONEEL

Nieuwe toneeltekst van Judith Herzberg

Deze avond bestaat uit twee delen. Opgediept is de nieuw geschreven toneeltekst van schrijver en dichter Judith Herzberg, winnaar van de Prijs der Nederlandse Letteren 2018. Al eerder ontving deze toonaangevende schrijver en dichter de P.C. Hooft prijs. Naast Opgediept is ook een bewerking van Mephisto van Klaus Mann te zien, aangevuld met teksten van Thomas Bernhard en Bertolt Brecht.

Na haar beroemde trilogie over de stille impact van de Tweede Wereldoorlog op een familie schrijft Judith Herzberg nu Opgediept, samen met de Theatertroep. We zien een jong stel. Het is 1942. Ze hebben net hun dochtertje in de onderduik gedaan. Wat te doen als alles wat onmogelijk leek opeens tot de orde van de dag behoort. Het alledaagse zijn onschuld verliest. Wat neem je mee als je niet weet waar je heen gaat en voor hoe lang.

Klaus Mann schreef Mephisto in 1936. We volgen een Vaudevillegezelschap in Hamburg vanaf de jaren ’20. Als Hitler in 1933 de macht grijpt, worden de tegenstellingen in het gezelschap pijnlijk duidelijk. Sommigen ontvluchten het land, voor anderen gaan juist deuren open. Hoe gaan in tijden van oorlog normen verschuiven.

Van: Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Nicoline Raatgever, Roos Visser, Judith Herzberg en Jan Joris Lamers.

www.theatertroep.nl

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 23 februari 2019
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Theater De Verbeelding
Reserveerlijn: 0299-411234