Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
14 mrt

De Theatertroep – Love for Love (AFGELAST)

14 maart 2020 - 20:30 uur

TONEEL

De Theatertroep speelt een flitsende komedie van schuldeisers, schunnigheid, schandaal en pikante seksuele roddels. Met de bewerking van Love for Love, tekst van William Congreve, brouwt de Theatertroep een hedendaags medicijn tegen de preutsheid die om de zoveel tijd weer zijn witgepoederde vollemaansgezicht laat zien, onder telkens andere voorwendselen en onverwachte vormen. We zetten puriteinen van alle pluimage in hun ondergoed, historisch en hedendaags. We trekken ons niets aan van iedere afbakening binnen het genderspectrum, maar walsen er met liefde en naar hartenlust, als altijd, dwars doorheen. Mannen spelen vrouwen die mannen spelen die doen alsof ze vrouwen zijn en andersom en elke nieuwe combinatie is onder de lakens even waarschijnlijk als onwaarschijnlijk. Knecht of meester, jonkvrouw of eunuch, vrijgezel of oude vrijster; bij ons komt iedereen aan zijn trekken.

Theaterkrant: “Grappige clichés komen uit Han van der Vegts nieuwe, ludieke vertaling van de vrolijke zedenkomedie Love for love (1695) van de Britse toneelschrijver William Congreve (1670-1729). ‘Ik was zo teder als een vlinder op zijn sterfbed’, laat hij ergens een anarchist-in-de-liefde zeggen.

Maar De Theatertroep zou zijn naam geen eer aan doen, als het collectief niet als een dolle aan de haal zou gaan met het komisch materiaal. Zoals altijd, bijvoorbeeld in hun bejubelde Vaudeville­-voorstellingen, leggen ze het mechaniek achter de illusie van toneelspelen open en bloot voor de toeschouwers neer. Hilarisch snel wisselen ze van gender en duiken ze in dubbelrollen. 

Onderwijl laat De Theatertroep zien dat hun Love for love niet alleen over jolijt, over-spel en verkleedpartijen gaat. Het collectief laat zien dat discussies over gender, identiteit, vrouw- en manbeelden altijd tijdgebonden zijn. En hoe kunst kan worden ‘misbruikt’, toen om zedenloosheid te propageren, nu om ‘homeopathische verdunning’ te verdedigen.”

Bewerking en enscenering: De Theatertroep Vertaling: Han van der Vegt

www.theatertroep.nl

 

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 14 maart 2020
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Theater De Verbeelding
Reserveerlijn: 0299-411234