Laden Evenementen
09 mrt

Veenfabriek – HULP

09 maart 2024 - 20:00 uur

Liefdevolle satire over goedbedoelde hulp

In het buurthuis bereidt een groep vrijwilligers zich monter voor op een benefietavond. Met de beelden van een verwoestende tsunami bij Chili nog op het netvlies gebrand, worden de handen massaal uit de mouwen gestoken. Ieder draagt z’n steentje bij: stoelen worden klaargezet, het buurtbandje doet een soundcheck en zelfs de lokale BN’er is present. Want alle kleine beetjes helpen – toch? Gaandeweg de avond slaat de goede moed om in twijfel; we willen helpen, maar helpt het ook?

Met HULP sluit schrijver en regisseur Joeri Vos zijn drieluik DE KLAP af. Ieder deel is geïnspireerd door de vraag ‘Waar doe je goed aan?’ en portretteert een groep die zich (min of meer) professioneel verhoudt tot een grote en ontwrichtende gebeurtenis op het wereldtoneel. Na de wereld van de nieuwsbladen in KRANT en een platform van internationaal humanitair recht in RECHT, duikt Vos met HULP in de goede bedoelingen van kleinschalige hulporganisaties. Tragikomisch muziektheater en liefdevolle satire over hoe goede bedoelingen in een steeds complexere wereld de plank soms misslaan.

Concept, tekst en regie: Joeri Vos • Muziek en spel: John van Oostrum, Bastiaan Woltjer, Milena Haverkamp, Yamill Jones, Phi Nguyen, Jacobien Elffers e.a.

 

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 09 maart 2024
Tijd: 20:00 uur