Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
08 dec

De Gemeenschap – Strindberg en dal

08 december 2018 - 20:30 uur

TONEEL

Sterrenregen voor Strindberg en dal

Net in première en ontvangen met lovende, 4 en 5 sterren recensies – nu in De Verbeelding. Met om 19.45 uur een inleiding door tekstschrijver Rob de Graaf, toonaangevend toneelauteur, die eerder o.a. de tekst voor ROMP schreef, dat De Gemeenschap verleden jaar bij ons speelde en waarvoor Karina Holla de Theo d’Or 2018 won, de toneelprijs voor beste actrice. Nu dus Strindberg en dal.

Toneelgroep &Co werkt aan ‘Dal in de mist’, een nog maar pas ontdekt stuk over liefde, afgunst en pijn van de Zweedse schrijver August Strindberg. De persoonlijke en professionele spanningen in het gezelschap lopen hoog op: de regisseur werkt te graag en te letterlijk als ‘fysiek theatermaker’, de mannelijke gastacteur is niet hetero genoeg voor zijn rol en de regieassistent is opzichtig bereid om alles te doen voor de toneelcarrière waarvan ze droomt. Toneel en werkelijkheid raken verwikkeld en verstrikt en door alle botsingen krijgt deze Strindbergonderneming onbedoeld de trekjes van een wrange klucht.

De Volkskrant****: “Geestig en fijn gespeeld stuk over het theatervak waarin een heel aantal verhaallijnen samen komen.”

Trouw****: “Glansrol Dic van Duin.”

Scènes****: “Er valt veel te genieten in dit stuk. Acteurs schitteren in sterke en komische tekst. Interessante en zeer vermakelijke toneelavond.”

Haarlems Dagblad: “Frisse komedie met niveau. Dick van Duin excelleert als loze praatjesmachine met penetratiedrang.”

Parool: “Spitsvondige toneeltekst…..van hilarische komedie tot een messcherpe haal naar de theatersector en de tijdgeest in het algemeen.”

NRC***: “In regie van Roy Peters schiet de tekst van serieuzere naar droogkomische scènes.”

Theaterparadijs*****: “Komedie en tragiek liggen in deze voorstelling dicht bij elkaar en met één keer knipperen met je ogen kan je schakelen tussen deze twee emoties….Een fantastische rol van Monique Kuijpers.”

Theaterkrant: “De tekst van Rob de Graaf zit vol met pareltjes van zinnen.”

tekst Rob de Graaf
regie Roy Peters
spel Monique Kuijpers, Dic van Duin, Henke Tuinstra, Barnaby Luke Savage en Tessa Jonge Poerink
www.degemeenschap.nu

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 08 december 2018
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Theater De Verbeelding
Reserveerlijn: 0299-411234