Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
18 nov

Rosa da Silva – A vida rosa (nieuwe titel)

18 november 2023 - 20:00 uur

 

Muziek voor het ‘ultieme bestaan’

‘Straks ga ik genieten’. Maar wanneer is straks? En hoe weet je of je aan het genieten bent? Na een tijd op een roze wolk te hebben geleefd is Rosa weer geland. Sinds de geboorte van haar dochter vraagt ze zich af of ze tot nu toe wel haar eigen weg heeft bewandeld. Maar dan moet ze wel eerst even weten wie ze is. Is ze zichzelf, óf hoe andere mensen haar het liefste zien?

In A vida rosa maakt ze je deelgenoot van de zoektocht naar haar identiteit. Is het allemaal wel zo rooskleurig geworden als ze verwachtte? Natuurlijk passeren alle (goedbedoelde) adviezen van (niet) inspirerende mensen om haar heen de revue en als het meezit wordt er een nieuwe Rosa geboren.

Verwacht een persoonlijke en muzikale voorstelling met een mix van mooie luisterliedjes waarin Rosa’s liefde voor Americana duidelijk naar voren zal komen. Maar ook haar amor voor Brazilectro! Rosa op haar meest kwetsbaar, maar ook op haar meest strijdlustig. Gewapend met ‘die stem!’, de beste stem in de kleinkunst.

Theaterkrant – Keuze van de criticus: “Machtige fado van Rosa da Silva staat als een kasteel. Wat een strot, wat een stem! De gevatte scènes volgen elkaar in rap tempo op. Absurde situaties zet ze naar haar hand, de climax bereikt ze wanneer haar alter ego, Tessa, zich opgeeft voor een datingprogramma.” 

Volkskrant***: “Rosa da Silva beschikt over het vermogen om recht naar de traanbuizen toe te zingen. Het is moeilijk om je niet te laten raken.”

NRC•••: “Rosa da Silva kan geweldig zingen. Het raakt.”

Parool: “Rosa da Silva zingt prachtig, maar is ook niet vies van een stevige portie sentiment. Een abstracte en spannende vorm met geloofwaardige emoties in haar liedjes.”

Regie: Laurens Krispijn de Boer • Tekst: Tim Teunissen, Rosa da Silva, Peer Wittenbols • Muziek: Sergio Escoda • Muzikant: Sophie Anglionin • Techniek: Rosan van Hoeve/DSL • Kostuumontwerp: Calle de Hoog • Kostuum uitvoering: Daan Wieman & Bernadette Kijzers

De pers over eerdere voorstellingen van Rosa

Volkskrant: “Die stem!” – Theaterkrant: “Ze is de baas van het podium.” – NRC: “Haar typetjes zijn geweldig.” – Telegraaf: “Een sterke performance.”

Over Rosa da Silva

A vida rosa is Rosa’s tweede solovoorstelling. De afgelopen twee theaterseizoenen beleefde ze haar debuut met de veelgeprezen voorstelling Daar moet je heen. In 2019 won ze de jury- en publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. In 2021 ontving ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied Als het zover is. Een nieuwkomer was Rosa niet in het Nederlandse theater. Met hoofdrollen in het theaterstuk ANNE en de musical De Tweeling bewees ze al in het theater thuis te horen.

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 18 november 2023
Tijd: 20:00 uur