Laden Evenementen
21 okt

Korzo Producties – DansClick 25/Jordy Dik en Zino Schat

21 oktober 2023 - 20:00 uur

Met BNG Bank Dansprijswinnaar 2023: Jordy Dik

DansClick is een begrip geworden in onze dansprogrammering, en inmiddels toe aan de 25e editie. Met vooraf de videoportretten van de makers en na afloop de informele Après Danse, waar het publiek met een drankje de dansers ontmoet, zijn dit bijzondere avonden. Uitgangspunt is een tournee voor de winnaar van de BNG Bank Dansprijs: in 2023 is dat Jordy Dik. Hij ontving de prijs voor zijn choreografie You and me and all the others. De jury: “Een onontkoombaar warm werk dat harten vervuld met herkenbare menselijkheid.”

“In dit werk ontdekken twee mensen samen de wereld om hen heen. In een speels samenspel verkennen de twee dansers virtuoos elkaars grenzen en de grenzen van de ruimte. De performers tonen hierbij dat het niet gaat om gelijkheid, maar om gelijkwaardigheid. Beide brengen ze hun eigen karakter en talent mee en maken het publiek onderdeel van hun verkenning. Als publiek zit je met je voeten op de speelvloer, want wij zijn de anderen. Soms ongemakkelijk, maar altijd met een gezonde dosis nieuwsgierigheid maken de performers ook contact met het publiek.”

In deze ‘double bill’-avond is daarnaast de dansvoorstelling Eroica van choreograaf Zino Schat te zien. Eroica gaat over het overwinnen van onderdrukking die voortkomt uit sociale ongelijkheid en het streven naar zelfontwikkeling en groei, waarbij vriendschap en gemeenschap een belangrijke rol spelen.

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 21 oktober 2023
Tijd: 20:00 uur