Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
21 okt

Korzo Producties – DansClick 25/Jordy Dik en Zino Schat

21 oktober 2023 - 20:00 uur

Met BNG Bank Dansprijswinnaar 2023: Jordy Dik

DansClick is een begrip geworden in onze dansprogrammering, en inmiddels toe aan de 25e editie. Met vooraf de videoportretten van de makers en na afloop de informele Après Danse, waar het publiek met een drankje de dansers ontmoet, zijn dit bijzondere avonden. Uitgangspunt is een tournee voor de winnaar van de BNG Bank Dansprijs: in 2023 is dat Jordy Dik. Hij ontving de prijs voor zijn choreografie Jij en ik en alle anderen. De jury: “Een onontkoombaar warm werk dat harten vervuld met herkenbare menselijkheid.”

“In een speels samenspel verkennen in dit werk de twee dansers virtuoos elkaars grenzen en de grenzen van de ruimte. De performers tonen hierbij dat het niet gaat om gelijkheid, maar om gelijkwaardigheid. Beide brengen ze hun eigen karakter en talent mee en maken het publiek onderdeel van hun verkenning. Als publiek zit je met je voeten op de speelvloer, want wij zijn de anderen. Soms ongemakkelijk, maar altijd met een gezonde dosis nieuwsgierigheid maken de performers ook contact met het publiek.”

In deze ‘double bill’-avond is daarnaast de dansvoorstelling Eroica van choreograaf Zino Schat te zien. Eroica gaat over het overwinnen van onderdrukking die voortkomt uit sociale ongelijkheid en het streven naar zelfontwikkeling en groei, waarbij vriendschap en gemeenschap een belangrijke rol spelen.

Theaterkrant: “Spannende jonge makers touren met levenslustig en broeierig duet.” 

JIJ EN IK EN ALE ANDEREN: “Margriet Jacobs (30) is een Bredase danseres en choreograaf met het syndroom van Down en Andrea Beugger (53) is een in Zwitserland geboren danseres/choreograaf/coach die een schat aan danservaring opdeed bij gezelschappen als Krisztina de Châtel, Danstheater AYA, plan-d en nog veel meer. De focus van de danseressen is gericht op de onderlinge relatie. In hun dans zit een enorme levenslust, terwijl de pure dansvreugde er bij beiden vanaf spat.

EROICA: “In het duet Eroica dat Zino Schat creëerde voor en met Tom Pham en Jefta Tanate zoekt hij een harmonieuze manier om vorm te geven aan kameraadschap. Pham en Tanate zijn prachtige en krachtige dansers. Zij voelen zich zichtbaar comfortabel in het dansidioom van Schat, waarin elementen uit hiphop en contemporary dance vermengd zijn.”

Hoe groot de waardering voor DansClick is blijkt ook uit de keuze van onze wijkjury 2022-23. De leden van de wijkjury bekroonde de vorige DansClick voorstelling Lix van dansprijswinnaar Mohamed Yusuf Boss als beste van alle voorstellingen die zij dat seizoen bij ons theater en bij de Purmaryn hebben gezien.

Met deze prijsuitreiking wordt het 21 oktober dus een extra feestelijke avond.

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 21 oktober 2023
Tijd: 20:00 uur