Laden Evenementen
14 jan

&Brakema Producties/HZT – Isotopia

14 januari 2023 - 20:00 uur

TONEEL/DANS

Geïnspireerd op werken van Margaret Atwood, George Orwell, Bas Heijne en Ramsey Nasr

Niets is wat het lijkt

Europa 2034 – Door een ongekende crisis raken Valerie en Bas hun baan, huis en hoop kwijt. Net als veel anderen zijn ze in de steek gelaten door de samenleving en wonen ze in hun auto, op de vlucht voor schuldeisers.

Wanneer ze onverwacht de kans krijgen een nieuwe start te maken in de idealistische samenleving Isotopia, afgeschermd van de boze buitenwereld, grijpen ze die met beide handen aan. Er is echter één voorwaarde: wanneer je binnen bent, kom je er niet meer uit.

Hun nieuwe leven begint als een droom, maar ontwikkelt zich langzaam tot een angstaanjagende nachtmerrie. Bas en Valerie raken verstrikt in een beklemmend systeem, waarin je continu in de gaten wordt gehouden en niets is wat het lijkt. Wie zijn daders en wie zijn slachtoffers?

Isotopia is een indringend en menselijk science-fiction verhaal in de stijl van Black Mirror 

Concept en regie: Liliane Brakema Spel: Anna Raadsveld, Ali-Ben Horsting Choreografieadvies: NITE Tekst: Melissa Knollenburg 

De pers over eerdere producties van Liliane Brakema:

De voorstelling is schrijnend, onverwacht vertroostend ook nog. En wonderschoon. Een toneelparel die niemand zich zou mogen laten ontgaan.” ★★★★★Trouw over Menuet

“Brakema toont hoe tegenstrijdig de waarheid is” ★★★★ NRC over Agatha

“Deze gedurfde theatrale vondst bindt de brutale regie van Brakema tot een ijzersterk geheel” ★★★★ NRC over Oom Wanja

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 14 januari 2023
Tijd: 20:00 uur