Laden Evenementen
14 jan

&Brakema Producties/HZT – Isotopia

14 januari 2023 - 20:00 uur

TONEEL/DANS

Menselijk science-fiction theater over hoe ver je gaat wanneer de samenleving je in de steek laat

Geïnspireerd op werken van Margaret Atwood, George Orwell, Bas Heijne en Ramsey Nasr

Isotopia is een indringend en menselijk science-fiction verhaal dat toont hoe ver mensen gaan voor veiligheid wanneer je niks meer te verliezen hebt.

Het stuk speelt zich af in de nabije toekomst. Bas en Valerie zijn in de steek zijn gelaten door de samenleving en zoeken heil in het idealistische Isotopia. Hun nieuwe leven begint als een droom, maar ontwikkelt zich langzaam tot een angstaanjagende nachtmerrie. Bas en Valerie raken verstrikt in een beklemmend systeem, waarin je continu in de gaten wordt gehouden en niets is wat het lijkt. Wie zijn daders en wie zijn slachtoffers?

Het gevolg van crises op de have-nots

Regisseur Liliane Brakema zoekt in haar werk naar de ongemakken van onze maatschappij en weet deze op eigenzinnige wijze vorm te geven. “De huidige tijd wordt gekenmerkt door een opeenstapeling van crises, de zogenaamde have-nots vallen buiten de boot. In Isotopia verkennen we hoe ver dit kan gaan. Waartoe ben je in staat wanneer je niets meer te verliezen hebt? Waar zoek je je heil? En wat geef je op? We creëren een eigen realiteit op het toneel waarin de lichamen van de karakters in een volledig andere taal communiceren en de gesproken tekst soms tegenspreken,” aldus Liliane Brakema. Isotopia is haar eerste volledig zelfstandige productie.

Concept en regie: Liliane Brakema • Spel: Wendell Jaspers, Ali-Ben Horsting • Coaching dans: Maria Ribas • Tekst: Collectief en Melissa Knollenburg • Compositie: Helge Slikker

De pers over eerdere producties van Liliane Brakema:

De voorstelling is schrijnend, onverwacht vertroostend ook nog. En wonderschoon. Een toneelparel die niemand zich zou mogen laten ontgaan.” ★★★★★ Trouw over Menuet

“Brakema toont hoe tegenstrijdig de waarheid is” ★★★★ NRC over Agatha

“Deze gedurfde theatrale vondst bindt de brutale regie van Brakema tot een ijzersterk geheel” ★★★★ NRC over Oom Wanja

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 14 januari 2023
Tijd: 20:00 uur