Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
22 apr

Muziektheater BOT – Kloek

22 april 2023 - 20:00 uur

MUZIEKTHEATER

Moederliefde: kwetsbaar, stoer en met humor

Vier kloeke mannen – type ruwe bolster, van wisselende komaf, met een verschillend bouwjaar, uit een ander nest. Er is één ding dat ze met zekerheid delen: moederliefde. 

Na vele voorstellingen in het Nederlandse en Europese festivalcircuit maakt Muziektheater BOT de zaalvoorstelling Kloek. In Kloek laat BOT zich verleiden tot de meest kwetsbare staat van zijn in een eigentijdse meting met de moederfiguur, of ze nu een liefdevol klankbord of een vervloekte kenau was. De veelkleurige verhouding die een man tot zijn moeder kan hebben krijgt vorm in de kenmerkende BOT-taal met een klinkend decor en nieuwe liedjes die moeder bezingen: van zeemzoete punk tot hoekige wiegeliedjes.

NRC••••: “Bij het liefdevolle Kloek kom je ogen en oren tekort. Met de zelf vervaardigde instrumenten maakt BOT dampende, jazzy ketelmuziek en liedjes waar Tom Waits zich niet voor zou schamen. Elke voorstelling is een feestje.”

“Van een strijkplank als basgitaar tot aan ruitenwissers met keukengerei: de zelfgemaakte instrumenten en machinerieën van muziektheatergroep BOT zien er fantastisch uit. Zoals gebruikelijk hebben ze een indrukwekkende verzameling functionele kunstwerken gebouwd. En één van de beste voorstellingen nu in het theater te zien.”

Teksten: Jibbe Willems en BOT • Spel en muziek: Job Van Gorkum, Tomas Postema, Geert Jonkers, Doan Hendriks • Regie: Moniek Merkx

BOT/de makers

De groep heeft vanaf zijn debuut in 2009 een markante eigen taal ontwikkeld van ongepolijste beeldenpoëzie, recht-voor-zijn-raap-theater met zelfgemaakt instrumentarium en kleine liedjes met een groot hart. BOT schuurt, raakt en roert zijn publiek. 

BOT omhelst de breekbaarheid van de mens: de slag in het wiel en de kras op de ziel horen nu eenmaal bij het leven. Voor BOT is imperfectie een bron van schoonheid en compassie. BOT geeft een tegenkleur aan de maakbare samenleving, rauw en ongepolijst. Het maken en ontvouwen van de theatrale werkelijkheid is een essentieel onderdeel van het werk: geen verborgen trukendoos of gladgestreken verhaaltjes, maar belevenissen die het publiek voelt en ervaart.

BOT heeft zijn wortels in het beeldend theater en de kinetische kunst, en combineert dat met een weids scala aan muzikale stijlen, gelardeerd met een stevige dosis humor. Met de serie ‘Het Geluid Van’ speelt BOT unieke voorstellingsreeksen op locatie, waarbij de plek zowel de muze als het podium is. Daarnaast zijn er incidentele samenwerkingen met verwante groepen, en heeft BOT een actieve rol in kunsteducatie.

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 22 april 2023
Tijd: 20:00 uur