Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
25 feb

BonteHond/Orkater – Hier zit niemand op te wachten (8+)

25 februari 2023 - 19:30 uur

MUZIEK/FAMILIEVOORSTELLING  VAKANTIETIP!

Met zo weinig tijd om te leven en over dingen na te denken
heb ik net ongeveer de juiste hoeveelheid tijd besteed aan deze
vlinder
-Richard Brautigan

Een doelloos bestaan kan echt niet meer. We zijn omringd door successen en alles ligt langs een meetlat. We willen meer. En meer is nooit voldoende. Het moet sneller. En het is nooit snel genoeg.

Juist daarom maken wij deze voorstelling. Want wat gebeurt er als je vergeet wat je allemaal moet behalen? En wat is dan een zinvol bestaan? Wat als niets meer moet en alles mag?

Vanuit een vurig geloof dat het doel alles heeft verziekt – het heiligt zelfs geen middelen – proberen we voor één keer níét zoveel mogelijk mensen zo gelukkig mogelijk te maken. 

Hier zit niemand op te wachten is een lofzang op bewegen zonder doel en breekt een lans voor het ontdekken van dat wat je niet zoekt. Onder regie van Judith Faas brengt het Orkater-collectief More Dogs samen met vier fysieke spelers een montagevoorstelling vol energie, toevalligheden en muziek: een voorstelling waar je nou net niet op zat te wachten.

Theaterkrant: “Powerhouse van het gezelschap is acteur Melvin Aroma, die meermaals de show steelt. Zingend introduceert hij zichzelf en zijn talenten en verheft daarbij zijn middelmatige bestaan tot een volwaardige opera. Ook het decorontwerp van Ruben Wijnstok maakt indruk. Het verbeeldt prachtig hoe we keihard ons best doen, maar voortdurend verstrikt raken in eindeloos proberen. Hoe we vaak falen, al gloort er altijd een beetje hoop.”

Volkskrant****: “Collagevoorstelling speelt met omkering: er zit niemand op je te wachten! Heerlijk! De associatieve en absurdistische voorstelling van BonteHond en Orkater geeft de jeugd mee: alles is mogelijk, als je je angsten omarmt.” 

Concept & Regie: Judith Faas • Tekst, Spel & Muziek: Orkater-collectief More Dogs: Gode Kempen, Julien Neirynck, Elias Vandenbroucke) Melvin Aroma, Felix Schellekens, Jeffrey Creepashu Loewenicht, Barbara Brink, Danisha Violet Martis. 

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 25 februari 2023
Tijd: 19:30 uur