BOG./Het Zuidelijk Toneel – Iemand die slaapt

Laden Evenementen
18 jan

BOG./Het Zuidelijk Toneel – Iemand die slaapt

18 januari 2019 - 20:30 uur

MUZIEKTHEATER

‘Op een dag als deze, wat later, wat eerder, ontdek je zonder verrassing dat er iets mis is, dat je, om het zonder omwegen te zeggen, niet weet hoe je moet leven, dat je dat nooit zult weten.’ Iemand die slaapt is een muzikale voorstelling waarin BOG. het boek Een man die slaapt uit 1967 van Georges Perec – één van hun grootste inspiratiebronnen – bewerkt om het alledaagse, het tijdloze, het eenzame en het gemeenschappelijke van het menselijk bestaan voelbaar te maken. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van een twintiger in Parijs eind jaren zestig. Terwijl de wereld op springen staat, neemt hij niet langer deel aan het leven dat hij verwacht wordt te leiden. Perec schreef de tekst in de je-vorm waardoor jij als publiek direct wordt aangesproken. Alsof jij je terugtrekt. Alsof jij het bent die wandelt, kijkt, registreert, niet oordeelt, poogt niet te verlangen, niets zoekt, niets vindt.
Theaterkrant: “Wiskundige abstracties als houvast in chaotische wereld […] een geslaagde theaterversie.”

Brabants Dagblad: “Opnieuw weet BOG complexe gedachten en twijfels in een spannende vorm te gieten waarbij het doldraaiende vierkant een fraaie vondst is.”

De Standaard: “In ‘Iemand die slaapt’ verklankt Bog een burn-out, een depressie, een existentiële crisis. Geen tranendal, wel een feest van taal.”

Het Parool: “Perec als poëtische theaterpartituur. Ze hebben Perecs tekst ingekort en licht geactualiseerd, zonder daarbij al te veel invulling aan het leven en de omgeving van het personage te geven.”

BOG. is de Vlaams-Nederlandse collectie van theatermakers Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen en is dochtergezelschap van Het Zuidelijk Toneel. Slagwerk: Nina de Jong. Eindregie: Erik Whien. www.hzt.nl www.bogcollectie.com

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 18 januari 2019
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Theater De Verbeelding
Reserveerlijn: 0299-411234