Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
10 nov

Bodil de la Parra/Rudolphi Producties – Het verbrande huis

10 november 2018 - 20:30 uur

TONEEL

Prachtige en urgente Surinaamse familiekroniek

Bodil de la Parra komt al haar hele leven in Paramaribo, de stad waar haar vader opgroeide. Ze bezocht zijn geboortehuis aan de Zwartenhovenbrugstraat ontelbare keren. Ze maakte kennis met de ongetrouwde tantes Gus en Pop en leerde haar norse Opa, de apotheker R.L. de la Parra, doorgronden. In het huis kookten haar tantes de heerlijkste gerechten.  Maar in de nacht van 14 oktober 2012 brandde het huis, onder het toeziend oog van haar familie, tot de grond toe af. Het enige dat restte was de drempel. In één klap was meer dan een eeuw geschiedenis in rook opgegaan. In Het Verbrande Huis wekt de la Parra het huis en haar bijzondere Surinaamse familie weer tot leven. Deze zomer speelde ze de voorstelling al op Oerol.

Scènes*****: “Ze overtreft zichzelf. Relevant, urgent, prachtig verteld en mooi geregisseerd door Wimie Wilhelm.” De Telegraaf: “Zeer de moeite waard.”

De Volkskrant****: “Haar tekst is prettig wispelturig, haar acteren spannend en levendig.”

Theaterkrant: “Prachtig is hoe De la Parra alle bloedgroepen in haar verhaal met elkaar verweeft en ze vreedzaam naast en met elkaar laat leven.”

Theaterparadijs.nl*****: “Zo’n prachtige voorstelling als deze, met zoveel kunde gespeeld, dat zie je niet elk seizoen…Ik zou die kans niet voorbij laten gaan, als ik u was. Gá, alstublieft, gá!”

NRC***: “Liefdevol familieportret. De la Parra’s ontwapenende eerlijkheid ontroert en verbaast. Ze durft.”

Tekst & spel: Bodil de la Parra Regie: Wimie Wilhelm, Decor: Michiel Voet.

www.rudolphiproducties.nl

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 10 november 2018
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Theater De Verbeelding
Reserveerlijn: 0299-411234