Laden Evenementen
23 mrt

MATZER/&Brakema – Blue Hour

23 maart 2024 - 20:00 uur

Anders leren kijken en Het Nieuwe omarmen

Geïnspireerd op met Pulitzer Prize bekroonde ‘The Road’

Een vrouw zoekt met haar baby een weg door een bijna verwoeste wereld, ontdaan van wat we gewend waren en gehuld in een blauw licht. Om te overleven moet ze grote keuzes maken. Tussen verharden en kwetsbaar zijn. Tussen denken en voelen. Tussen zichzelf en de anderen. Tussen wat we ooit kenden en nieuw onbekend terrein. Is wat ooit van waarde was nog bruikbaar in de toekomst?

Krachtig en hoopvol leert zij op haar reis anders kijken en ook vertrouwen te hebben in de schaduwkanten van zichzelf. Het Nieuwe omarmen, zonder te weten wat dat precies betekent voor degene waar ze dit het meest voor doet: haar kind. 

Blue hour is een ontdekkingsreis naar wat er in ons leeft dat we kunnen gebruiken om een nieuwe toekomst vorm te geven. De muzikale en fysieke voorstelling is geïnspireerd op het met een Pulitzer Prize bekroonde ‘The Road’ van Cormac McCarthy.

“Jibbe Willems en ik proberen woorden te geven aan de onbeschrijfelijke verantwoordelijkheid van een kind in deze wereld zetten. En de hoop die dat onvermijdelijk met zich meebrengt.” – Liliane Brakema

Als reactie op de huidige maatschappij, onderzoekt Blue Hour op een intuïtieve, lichamelijke, en zintuiglijke manier de fundamenten waarop een nieuwe wereld gebouwd kan worden. Blue Hour nodigt je uit om dieper in je lichaam te dalen en de emoties te voelen die vaak onbenut blijven in onze snelle westerse wereld. Welke rol heb jij in deze veranderende wereld en wat is jouw verantwoordelijkheid als individu en als ouder? 

Na het succes van Agatha in 2020 werken MATZER Theaterproducties en Liliane Brakema, de regisseur van het geprezen Isotopia, opnieuw samen. De Vlaams-Colombiaanse actrice Alejandra Theus is bekend van haar rollen in Britannicus (ITA) en verschillende producties van Theater Artemis.

Tekst: Jibbe Willems • Regie: Liliane Brakema • Spel: Alejandra Theus

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 23 maart 2024
Tijd: 20:00 uur