Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
23 mrt

MATZER/&Brakema – Blue Hour

23 maart 2024 - 20:00 uur

Op het kruispunt van nu en later

Geïnspireerd op met Pulitzer Prize bekroonde ‘The Road’

Een vrouw zoekt met haar baby een weg door een bijna verwoeste wereld, ontdaan van wat we gewend waren en gehuld in een blauw licht. Om te overleven moet ze grote keuzes maken. Is wat ooit van waarde was nog bruikbaar in de toekomst?

Krachtig en hoopvol leert zij op haar reis anders kijken en ook vertrouwen te hebben in de schaduwkanten van zichzelf. Het Nieuwe omarmen, zonder te weten wat dat precies betekent voor degene waar ze dit het meest voor doet: haar kind. 

Blue hour is een ontdekkingsreis naar wat er in ons leeft dat we kunnen gebruiken om een nieuwe toekomst vorm te geven. De muzikale en fysieke voorstelling is geïnspireerd op het met een Pulitzer Prize bekroonde ‘The Road’ van Cormac McCarthy.

Theaterkrant: “In een decor van halve, afgebrokkelde muren, omgevallen stoeltjes en een matrasje op de grond zien we een overgang van binnen naar buiten, beklemming naar bevrijding en ademgebrek naar ademruimte.” 

Volkskrant***: “Beklemmende scènes met indrukwekkend fysiek spel, maar de monoloog staat soms in schril contrast met een zogenaamd ineengestorte wereld. Met dromerige muziek van Helge Slikker en het fysieke talent laat Theus met dans en bruuske bewegingen zien hoe de muren op haar afkomen.”

Brabant Cultureel: “Het spel van Alejandra is bewonderenswaardig. Het tasten naar nieuwe inzichten en uitgangspunten doet ze met taal maar ook met haar lijf.”

Parool: “Doorleefd gespeeld door Alejandra Theus”

“Jibbe Willems en ik proberen woorden te geven aan de onbeschrijfelijke verantwoordelijkheid van een kind in deze wereld zetten. En de hoop die dat onvermijdelijk met zich meebrengt.” – Liliane Brakema

Blue hour is een muzikale voorstelling, gespeeld door de Vlaams-Colombiaanse actrice Alejandra Theus, bekend van voorstellingen als Revolutionary Road (Theater Rotterdam) en meerdere producties van Theater Artemis. De fysieke acteerstijl van regisseur Liliane Brakema — die eerder onder andere het succesvolle Isotopia regisseerde — vormt het spannende uitgangspunt voor de nieuwe tekst van deAuteursprijs winnende Jibbe Willems.

Na het succes van Agatha in 2020 werken MATZER Theaterproducties en Liliane Brakema, de regisseur van het geprezen Isotopia, opnieuw samen. 

Tekst: Jibbe Willems • Regie: Liliane Brakema • Spel: Alejandra Theus • Compositie: Helge Slikker

Lees hier een interview met de makers

en nog een interview in de Gelderlander/Tubantia

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 23 maart 2024
Tijd: 20:00 uur