Laden Evenementen
03 mrt

Kim van Zeben – Beuk! (4+)

03 maart 2024 - 14:00 uur

Slapstick op hoog niveau

Sjef de Muis wordt dakloos als zijn thuis-boom zonder pardon wordt omgezaagd. Achtervolgd door een hongerige uil vlucht Sjef weg van zijn gesloopte huis. In paniek vindt hij zijn toevlucht onder een huisje in het bos. Hier gaat hij nooit meer weg! Maar de bewoner van dit huis, Beuk de Houthakker, is hier niet blij mee. Dit is haar eigendom. Die muis moet weg, koste wat kost. Als ook Uil de uil om de hoek komt kijken, is de chaos compleet. Beuk, Sjef en Uil raken steeds meer verstrikt in hun strijd om het bos. Maar van wie is dat bos nu eigenlijk echt?

Familievoorstelling Beuk!, geïnspireerd door groepen als Alex d’Electrique, Waardenberg en de Jong en Monthy Python, toont ons slapstick op hoog niveau. Veel gooi- en smijtwerk, dingen mógen kapot, alles mág vies worden. De makers willen een lans breken voor theater waarin er weer ruimte is voor imperfectie, als reactie op de vertrutting waarin kinderen voor van alles behoed moeten worden. Beuk! is een fysieke rollercoaster waarin het publiek wordt meegesleept in een cartoonachtige wereld, vol spectaculaire achtervolgingen, slapstick gevechten en komische valpartijen.

“Het idee dat we als mens eigenaar zijn van de natuur en dat de natuur er is om ons te dienen – is een puur Westers idee. (…) Zolang we vinden dat de planeet van ons is, zal er geen duurzame toekomst zijn.” – Matthijs Scholten, filosoof en ecoloog

Concept en tekst: Kim van Zeben en Bram de Goeij • Spel: Kim van Zeben en Rogier in ’t Hout • Regie: Bram de Goeij

 

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 03 maart 2024
Tijd: 14:00 uur