Laden Evenementen
06 apr

Berg&Bos – In Vrede

06 april 2019 - 20:30 uur

TONEEL

Hoe genadeloos zijn de wapens waarmee wij ons beschermen tegen verlies, verdriet en schuld?

 74 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog schetst BERG&BOS – het gezelschap van theatermakers Maurits van den Berg en Rik van de Bos – met In Vrede hoe de littekens die deze oorlog heeft achtergelaten, ook nu nog zijn impact heeft op onze samenleving.

In een mozaïekvertelling worstelen vijf personages, bewust of onbewust, met de sporen van een dood gewaande oorlog. Een oudere man ontdekt op late leeftijd zijn door zijn pleegmoeder verborgen Joodse identiteit. Een onbekend familielid weet dit, en gaat een leven lang gebukt onder dat geheim. Een bejaarde dochter leidt een teruggetrokken bestaan en zit de schuld uit van haar allang overleden ‘foute’ moeder. Een jongeman die nooit iets met de oorlog te maken heeft gehad, raakt in paniek van de beladen geschiedenis van zijn huis. En daar doorheen loopt Ayham. Die net is gevlucht uit een oorlog die vandaag woedt. Hij is op zoek naar zijn plek in een wereld, waar mensen 70 jaar oude wonden likken zonder dat ze hem lijken te zien. Het stuk wordt in het Arabisch boventiteld. 

Na afloop is er in de zaal een nagesprek met de makers en vertegenwoordigers uit diverse geledingen van de Purmerendse samenleving die aansluiten bij de voorstelling.

Tekst: Rik van den Bos Regie: Eva Line de Boer Spel: Yara Alink, Maurits van den Berg, Wendell Jaspers, Annet Malherbe, Paul R. Kooij en Armand Rosbak. Muziek: Jan en Keez Groenteman. Vertaling: Nabil Nabo.

www.tgbergenbos.nl

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 06 april 2019
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Theater De Verbeelding
Reserveerlijn: 0299-411234