Laden Evenementen
09 dec

Bambie/Servaes Nelissen – Bambie 2197

09 december 2023 - 20:00 uur

Geïnspireerd op striptekenaar Moebius

Voor deze beeldende, muzikale voorstelling laat Mimetheatergroep Bambie zich, samen met poppentheatermaker Servaes Nelissen en celliste Amber Docters van Leeuwen, inspireren door de Franse striptekenaar Jean Giraud (1938-2012). Onder de naam Moebius tekende hij psychedelische, soms woordloze sciencefiction over ruimtereizigers op een onduidelijke missie in een onafzienbaar universum.

Eigenlijk verkende Moebius de ruimte in zijn eigen hoofd. De menselijke planeethoppers en de vreemdsoortige aliens die zij ontmoeten, worstelen dan ook met suffe, aardse problemen. Daar raakt de sciencefiction van Moebius aan het theater van Bambie. Dat gaat altijd over de (fysieke) worsteling met de dagelijkse realiteit waaruit de grootsheid van de verbeelding ontsnapping biedt. En daarin is geen zelfverzonnen planeet te ver.

Spel: Jochem Stavenuiter, Paul van der Laan, Servaes Nelissen en Amber Docters van Leeuwen • Regie: Marijn van der Jagt

Over Mimetheatergroep Bambie

Bambie van Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter hebben meer dan twintig voorstellingen gemaakt in een fysieke en beeldende theaterstijl. Het lichaam is bij Bambie de spiegel van de diepste angsten en verlangens van de figuren op het toneel. Hun veel te grote gevoelens geven hun gedragingen een absurde, expressionistische of poëtische uitvergroting. Bambie won verschillende prijzen, speelt voorstellingen in binnen- en buitenland en heeft door de jaren heen een trouw en enthousiast publiek opgebouwd, zo ook in De Verbeelding.  In 2022 werd Anders is een hele normale Zweedse voornaam (6+) een coproductie met Theater Artemis genomineerd voor de VSCD Mime/Performance Prijs 2022.

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 09 december 2023
Tijd: 20:00 uur