Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
09 dec

Bambie/Servaes Nelissen – Bambie 2197

09 december 2023 - 20:00 uur

Om en nabij planeet Moebius

Met de Franse cultstriptekenaar Moebius als inspiratiebron ontvlucht Bambie de volle aarde op zoek naar verbeeldingsruimte. In de associatieve, psychedelische science-fiction van Moebius is de mens een ruimtereiziger op een onduidelijke missie in een onafzienbaar universum. Zijn hoofdpersonen belanden op verzonnen planeten waar ze welbespraakte aliens ontmoeten, aanschuiven bij intergalactische vergaderingen of per ongeluk muteren in geometrische vormen.

Maar zelfs in de verste sterrenstelsels zijn er de dagelijkse, aardse problemen. Echt iets voor Bambie: fysiek geworstel dat samengaat met een grenzeloze fantasie, in een grappige, absurde voorstelling, met fantastische kostuums, muziek en vormgeving.

Bambie werkt voor het eerst samen met – onze lokale – theatermaker Servaes Nelissen. Livemuziek is van celliste/componist/theatermaker Amber Docters van Leeuwen, zij speelde eerder mee in Frou Frou. Martin Hofstra die eerder meespeelde in Bambie 16 valt in voor Paul van der Laan. 

Theaterkrant: “Sciencefiction slapstick. Totaal absurdistische en heel komische fragmenten. Een geestige kijk op de sukkelachtige mens, mooie surrealistische beelden en fantasierijke vondsten.”

Spel: Amber Docters van Leeuwen, Martin Hofstra, Servaes Nelissen, Jochem Stavenuiter, mede gemaakt door Paul van der Laan • Eindregie & dramaturgie: Marijn van der Jagt • Livemuziek & compositie: Amber Docters van Leeuwen • Poppen: Servaes Nelissen • Vormgeving: Hester Jolink • Kostuums: Elian Smits

Over Mimetheatergroep Bambie
Al meer dan vijfentwintig jaar maakt Mimetheatergroep Bambie geestig en meeslepend beeldend theater waarin het lichaam de spiegel is van de menselijke ziel. Absurdistisch, even dromerig als woest en vol wonderlijke taferelen, (slapstick)gevechten en uitvergroot, herkenbaar gevoel. Sinds de oprichting, toen kernleden Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter nog op de Mime-opleiding zaten, is Bambie uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse theater en zeker in De Verbeelding.

 

 

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 09 december 2023
Tijd: 20:00 uur