Laden Evenementen
20 apr

WArd/waRD-Ann Van den Broek – Zooming in on Loss

20 april 2019 - 20:30 uur

 

Multidisciplinair theater over geheugenverlies

Met om 19.30 uur een inleiding door Ilka de Wilde

 Prepare yourself. Prepare yourself, prepare! Prepare yourself to handle it. Handle it! “

Zooming in on Loss is Ann Van den Broek’s tweede voorstelling uit de triptiek The Memory Loss Collection, een project dat bestaat uit een onderzoeksfase en de creatie van drie opeenvolgende voorstellingen over het thema geheugenverlies.

Deze voorstelling focust zich in eerste instantie op de interne strijd en het verlies. Ten tweede zoomt de voorstelling in op de relatie tussen het individu en zijn sociale omgeving tijdens geheugenverlies. Met enerzijds het besef van het verdwijnen van het geheugen en anderzijds het verlies aan controle over dat proces. Alle emoties omtrent het verlies op zich, zoals woede en frustratie, verdriet en pijn, berusting en onverschilligheid, komen daarin aan bod. Omstanders ervaren een waaier van gemoedsbewegingen die zich gaandeweg verder ontvouwt. Verschillende perspectieven die ontwikkeld zijn in de eerste voorstelling worden meegenomen naar de ontwikkeling van Zooming in on Loss en zullen in een gecondenseerde vorm terugkeren binnen deze voorstelling. Doordat het publiek rondom de performers staat, kent Zooming in on Loss een grote mate van intensiteit en intimiteit.

De opzet van Zooming in on Loss is een experiment en uitdaging omdat het zich afspeelt in een ruimte van 1.8 bij 1.8 meter. De artiesten opereren vanuit deze ruimtelijke installatie, een experimentele opzet die voor het eerst wordt ingezet. Met deze limitering worden de grenzen opgezocht over hoe compact men kan gaan, hoeveel bewegingsvrijheid kan worden ingeleverd en aan intensiteit gewonnen. Zooming in on Loss is een multidisciplinaire voorstelling in een installatie waarin performance, geluid, tekst, video en emotionele uitdrukkingen samenvloeien. Donker, fysiek en indringend in de kenmerkende stijl van Ann Van den Broek. Herkenbaar doch vervreemdend, grenzen die vervliegen zodra je inzoomt. Helderheid wordt voorgoed weggevaagd door een staat van desoriëntatie, verwarring, chaos en waanzin. Herhaling in gedrag, patronen en bewegingen en verlies van herkenning vullen de ruimte.

NRC over de 1e voorstelling***** : “De symboliek is even kraakhelder als beklemmend, maar zonder één seconde larmoyant te worden. Zeker degenen die de impact van dementie en Alzheimer van dichtbij hebben meegemaakt, zullen veel herkennen. Imposant en aangrijpend bewegingstheater.” 

Concept, regie en choreografie: Ann Van den Broek Met: Louis Combeaud, Marion Bosetti en Gregory Frateur Video-en lichtontwerp: Bernie van Velzen Toneelbeeld: Niek Kortekaas Muziekcompositie: Nicolas Rombouts en Gregory Frateur

www.wardward.be

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 20 april 2019
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Theater De Verbeelding
Reserveerlijn: 0299-411234