Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
12 nov

André Manuel – De Zieke Geest (try-out)

12 november 2022 - 20:00 uur

CABARET

Manuel’s 18e programma, eindelijk volwassen! En natuurlijk weer te zien in De Verbeelding

De mens, het blijft een raadselachtig wezen. Want waarom kiest de één voor een carrière als pornoacteur terwijl de ander niet verder komt dan een keertje voorzichtig masturberen bij de nieuwste Wehkamp-gids. En hoe komt het dat het altijd mannen zijn die een baantje als seriemoordenaar ambiëren terwijl alle vrouwen niet verder komen dan een rolletje als slachtoffer? Hoe wordt een mens oorlogsmisdadiger en hoe wordt een mens een vredesengel? Wat is het verschil tussen een clown en een president? Bestaat er goed zonder kwaad? Is zwart mogelijk zonder wit? En wat doen we met al het grijs? Het zijn vragen waarop Manuel een antwoord gaat vinden. In De Zieke Geest. Deel 1 van een nu al legendarisch drieluik. Later volgen nog Het Goddelijke Lichaam en De Eenzame Ziel. Maar dat komt nog. Nu eerst De Zieke Geest. Manuels’ 18e programma. Eindelijk volwassen!

André Manuel is met zijn voorstelling Sneu, helaas bij ons geannuleerd wegens Corona, genomineerd voor de landelijke VSCD Cabaretprijs Poelifinario 2021-22 in de categorie Engagement. De jury: “Je kunt over vrijwel elke voorstelling van André Manuel zeggen dat hij niet geschikt is voor tere zieltjes. Ook in Sneu komen weer grappen en beledigingen langs die je bij geen enkele andere cabaretier hoort. Wie bereid is om voorbij zijn verontwaardiging te kijken, ziet echter een mens die het beste voorheeft met de wereld. Achter de harde taal schuilt diep engagement en dit keer ook enorm persoonlijk verdriet. Dat hij met zijn spannende vorm en spel tegen de brave tijdsgeest in durft te gaan, maakt Manuel alleen maar grootser.”

De pers over SNEU:

Parool: “Voor de slechte verstaander mag het lijken alsof Manuel alleen rücksichtslos om zich heen slaat, maar er ligt altijd persoonlijk of maatschappelijk engagement aan ten grondslag.”

Volkskrant: “Het is prettig luisteren naar de provocateur. André Manuel gaat een gewaagd onderzoek vol bravoure aan, waarbij hij de grenzen van de politieke correctheid aftast.” 

Theaterkrant: “Alles en iedereen krijgt er van langs. Maar als je vier uit vijf scoort met je harde grappen dan zit je als comedian ver boven het landelijk gemiddelde en zo’n man moet dus gekoesterd worden. In zijn liedjes voel je de warmte wat beter, die wat meer verborgen zit onder de grappen van de enige echte ‘cabaretextremist’.

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 12 november 2022
Tijd: 20:00 uur