Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
06 apr

Club Guy & Roni Invites: Cecilia Moisio – ADI(C)SCO en Sarah Janneh

06 april 2024 - 20:00 uur

 

Oneindige danstrip op zoek naar de roes

Club Guy & Roni vraagt dansmakers met wie het zich verwant voelt nieuw werk te maken. In deze derde editie: de Finse choreograaf en theatermaker Cecilia Moisio met in het voorprogramma zangeres en actrice Sarah Janneh. 

Sarah Janneh – Koningin Maxima in de hilarische tv-musical Koningshuis de Musical van Diederik Ebbinge – zingt in Soul Nerve een sneak preview van haar eerste solo liedjesprogramma.

“For me, it’s super important to expose young and talented choreographers to a wider audience, and also at the same time expose our audience to a new generation of makers. That is what Club Invites is about; celebrating talent.” – Roni Haver⁠

ADI(C)SCO is een schijnbaar oneindige danstrip op zoek naar de roes, naar alsmaar doorgaan en daarin jezelf verliezen: ofwel verslaving. De voorstelling ademt dan ook de sfeer van de disco-era, waarin de clubscene en ook clubdrugs populair werden. ADI(C)SCO is een feest dat uit de hand loopt en nooit eindigt. Met deze voorstelling wil Cecilia Moisio de taboes en schaamte rondom verslaving aankaarten. Moisio zelf groeide op met een alcoholistische vader en heeft dus daarom een sterke persoonlijke motivatie om deze thematiek bespreekbaar maken.

Cecilia Moisio wordt gezien als één van de meest eclectische makers van ons land en ontving hiervoor de Prijs van de Nederlandse dansdagen – Jong Publiek. Tijdens haar danscarrière werd zij twee keer genomineerd voor dansprijs ‘De Zwaan’. Cecilia Moisio werkte al verschillende keren met Club Guy & Roni en maakte onder andere ‘V’; de absolute festivalhit op de Parade.

Volkskrant***: “Adi(c)sco is het sterkst op het spanningsveld tussen plezier en pijn. Bien de Moor is een genot om naar te kijken, evenals Rosie Reith vanwege het komische gehalte.” 

Theaterkrant: “Moisio toont de roes van verslaving, maar vooral ook de kater die er op volgt. In heel veel scènes lukt dat, mede dankzij een heerlijk stampende soundtrack. Ondanks de schier eindeloze stroom aan informatieoverdracht, overtuigt Moisio wel degelijk als choreograaf, met een mix van theatraal aangezette discomoves en minimalistische repetitie.”

Regie en choreografie: Cecilia Moisio Tekst: Aska Hayakawa Cast: Bien De Moor, Rosie Reith, Jésula Toussaint Visser, Club Guy and Roni’s Poetic Disasters Club (junior company)

Cecilia Moisio is gefascineerd door de onbewuste gedragspatronen die voortkomen uit de verwachtingen waaraan we moeten voldoen en de sociale normen die ons worden opgelegd. Als zelfbenoemd ‘psychologisch activist’ is ze altijd op zoek naar wat er achter onze motieven, emoties en gedrag schuilt en wil ze haar publiek confronteren met onuitgesproken taboes. Met haar performances legt ze zorgvuldig opgebouwde facades bloot. Moisio doet dat in een uitgesproken interdisciplinaire vorm die ergens tussen theater, dans en performancekunst ligt. Haar voorstellingen zijn dynamisch, vol rauwe emoties, humor en een zuivere, beheerste choreografie. ceciliamoisio.com 

Sarah Janneh (zang) – Soul Nerve (voorprogramma)

Actrice en zangeres Sarah Janneh (1994) begon haar opleiding aan het Muziekconservatorium in Tilburg en werd in 2012 aangenomen aan de Theaterschool Amsterdam waar ze in 2016 afstudeerde. Sinds 2021 is ze als vast ensemblelid verbonden aan NITE (Nationaal interdisciplinair theater ensemble) en speelde ze in Before/After, Witch Hunt, Exit Macbeth en Yara’s Wedding.

Naast haar toneelwerk is Sarah regelmatig te zien in films en op televisie, bijvoorbeeld in Het Klokhuis, Anne+, Soof 3 en Tropenjaren. In 2023 was Sarah te zien als kandidaat in het programma Wie is de Mol?

In de grote interdisciplinaire voorstellingen van NITE hebben we Janneh al kunnen horen zingen. Onder de vleugels van NITE en MusicalMakers werkt zij aan haar eerste solo liedjes-programma. In 2025 zal deze avondvullende voorstelling met de titel Soul Nerve in première gaan. In het voorprogramma van Club Guy & Roni Invites alvast een sneakpreview van deze muzikale zoektocht naar haar wortels.

klik hier voor het programmaboekje

 

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 06 april 2024
Tijd: 20:00 uur