Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
12 mei

‘Ntianu Stuger/Orkater – A night with QUEEN ANGELITO Zie de last minute aanbieding!

12 mei 2024 - 14:00 uur

Twee kaarten voor één prijs last minute aanbieding

Als je de onderstaande laaiend enthousiaste recensies leest en je maakt gebruik van deze last minute aanbieding beleef je een van de hoogtepunten van ons seizoen!

Bestel hier met wachtwoord ‘twee voor een’ of gebruik dit wachtwoord aan de kassa en je beleeft een fantastische middag voor de halve prijs

Deze wereldster verdient een volle zaal

Overgave in de liefde als daad van moed

In een intieme nachtclubsetting neemt Queen Angelito je mee naar haar verloren liefdes, de liefde die ze nooit had, maar bovenal de pure liefde voor zichzelf. Want als de liefde die je voor jezelf voelt sterk genoeg is, overstijgt dat uiteindelijk toch ook de behoefte aan liefde van anderen? 

Een eclectische onewomanshow die de vraag stelt waarom overgave in de liefde vaak voelt als zwakte in plaats van een daad van hoop of moed. Misschien zelfs van verzet.

A night with QUEEN ANGELITO wordt geschreven, gespeeld en gezongen door ‘Ntianu Stuger (Volkskranttalent van 2023). Inspiratie voor deze voorstelling begint en eindigt bij jazzlegende Eartha Kitt: haar muziek, haar imago van onaantastbaarheid, maar ook haar ogenschijnlijk onstilbare honger naar erkenning en overgave.

Voor dit theatrale concert put Stuger uit interviews met Kitt, maar ook uit de Bijbel, All about Love van bell hooks (de Amerikaanse hoogleraar Gloria Watkins), de aesthetics van Jhené Aiko en overtuigingen uit de steeds sneller groeiende online-spiritualiteitsgemeenschap.

In een deel van deze voorstelling wordt Engels gesproken.

NRC****: “‘Ntianu Stuger onderzoekt de twee tegenstrijdige kanten van de romantische liefde. Het charisma waarmee de jonge actrice meteen na opkomst het podium in bezit neemt, heeft inderdaad wel iets weg van de podiumprésence van Kitt. Verleidelijk, onbevreesd, larger than life is Stuger, hier staat een wereldster te spelen.”

Theaterkrant – Keuze van de Criticus: “Theatrale poëtica van jazzy feminisme. Queen Angelito flaneert over het podium van haar ‘jazzclub’ in haar zwarte bontjas en haar divaesque zonnebril en verleidt  het publiek met fenomenaal gezang. Vanavond zal Stuger tweemaal een heldin worden: eenmaal als een gevierde ster en eenmaal als de kwetsbare vrouw daaronder.”

Parool: “’Ntianu Stugers eerste solovoorstelling bij Orkater, verleidt, doet pijn (op een lekkere manier) en is geïnspireerd op het leven en werk van zangeres en actrice Eartha Kitt. De emotie is voelbaar tot in je kleine tenen.”

“Nederland is een geinig landje hoor, maar voor deze grande dame uit Zaandam zijn we simpelweg te klein. In 2025 zien we haar als vast ensemblelid bij Internationaal Theater Amsterdam, daarna mag ze wat mij betreft tot ver over de landsgrenzen gaan. Naast actrices als Zendaya en Emma Stone. Mis haar niet: Stuger is niet te stoppen.”

Trouw***: “Stuger heeft een mooie warme stem, en met haar charisma draagt ze zo’n eenmansvoorstelling met gemak.”

Volkskrant***: “‘Ntianu Stuger toont haar talent als schrijver, maker en acteur. Na een paar mooie grote rollen (Wildfire, Atropa en Versus) is dit haar eerste solovoorstelling. In haar creatie van overtuigende goeroe troost en zalft ze haar publiek, de zoekende zielen, met haar goed getroffen Insta-zelfhulp-Engels, afgewisseld met ijzersterke nummers en mild vileine interactie met de zaal.” 

8Weekly***: “Alles wat Stuger doet is strak en loepzuiver: haar timing en mimiek maken van Queen Angelito een geloofwaardig personage. Goed in de gaten blijven houden, die ‘Ntianu Stuger, want het is een fascinerende acteur/performer/zanger die haar publiek alle hoeken van het podium laat zien.”

Concept, tekst en spel: ‘Ntianu Stuger • Eindregie: Izaline Calister • Muziek: Rui Reis Maia, • scenefoto’s Bas de Brouwer

Interview ‘Ntianu Stuger in Trouw

“Queen Angelito is gebaseerd op een Spaanstalig nummer van Eartha Kitt: Angelitos Negros, zwarte engelen. Daarin vraagt ze zich af waarom kunstenaars alleen witte engelen schilderen in kerken. Angelito is in het Spaans de mannelijke vervoeging van engel, dus Queen Angelito oversteeg voor mij daardoor het binaire, dat vond ik leuk.

“Als publiek stap je haar wereld in, haar hoofd en lijf. Het begint met een show met rookmachines en zwoele muziek. Daarna bevraagt ze, net als Kitt in dat lied, ontwikkelingen in de wereld die we lang als vanzelfsprekend hebben gezien. Ik probeer het publiek te verleiden mee te gaan in mijn gedachten over hoe we deze wereld hebben ingericht.”

Lees hier het interview in Het Parool

Lees hier het interview in TROUW

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 12 mei 2024
Tijd: 14:00 uur