Laden Evenementen
18 mei

Dood Paard – A Family Business/Bye Daddy

18 mei 2024 - 20:00 uur

Bekentenissen, gekonkel en vetes

In dit tragikomische familiedrama wacht men met smart op de laatste adem van de steenrijke pater familias. Dit duurt langer dan verwacht…

De pater familias heeft een zakenimperium opgebouwd, is puissant rijk en ligt op sterven. Zijn kinderen zijn allemaal opgetrommeld om naar het ouderlijk huis te komen en er is een enorme erfenis te verdelen. Door de oplevingen van de vader duurt het sterfbed langer dan verwacht.

De harde hand van de autoritaire vader heeft ervoor gezorgd dat zijn kinderen de afstand tot hem letterlijk zo groot mogelijk hebben gemaakt, dus ze moeten wel blijven logeren in het grote, kille huis. In afwachting van de laatste zucht is er tijd voor bekentenissen, gekonkel en oude vetes. Wie krijgt wat van de erfenis en, niet onbelangrijk: wat wil niemand meer hebben. Met het drankgebruik stijgt ook de intolerantie. Als de ochtend gloort, voelt iedereen zich eenzaam en onbegrepen. De vraag is of het sterven van de oude vader de familie dichter bij elkaar heeft gebracht, of juist nóg verder van elkaar heeft verwijderd.

Tekst: Magne van den Berg • Concept en spel: Mokhallad Rasem, Manja Topper, Kuno Bakker, e.a.

Over de makers

Toneelgezelschap Dood Paard werkt als een collectief en maakt voorstellingen op basis van uiteenlopende inspiratiebronnen: klassieke teksten, moderne klassiekers, nieuwe teksten, actuele thema’s. Het werk is eigenzinnig en open, rauw en filosofisch, humoristisch en pijnlijk, controversieel en bejubeld, uitzinnig en ingetogen.

Magne van den Berg staat bekend om haar tragikomische teksten, waarin het om elkaar heen draaien en het (tevergeefs) zoeken naar contact een grote rol spelen. Ze studeerde aan de Mimeopleiding in Amsterdam, maar vanaf 2006 richtte ze zich volledig op het schrijven. In 2008 won ze de H.G.-Van-der-Viesprijs voor De lange nasleep van een korte mededeling en in 2016 won ze de Taalunie-Toneelschrijfprijs met Ik speel geen Medea. Naast het schrijven van toneel maakt ze voorstellingen i.s.m. Nicole Beutler.

 

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 18 mei 2024
Tijd: 20:00 uur