Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
18 dec

Duda Paiva Company/Fractal Collective – Sonatinas 4 Feet – geannuleerd wegens coronamaatregelen

18 december 2021 - 20:30 uur

DANS/BEELDEND THEATER – Geannuleerd; kaarthouders worden persoonlijk ingelicht over de afhandeling.

Sculpturen in beweging

Magische schuimrubberen sculpturen en acrobatische urban dance komen samen in Sonatinas 4 Feet, geïnspireerd door het werk van de Braziliaanse fotograaf Alair Gomes.

Alair Gomes maakte in het Brazilië van de 70-er jaren, met zijn telelens als wapen, foto’s van het perfecte mannelijke lichaam. Verlangen en nieuwsgierigheid waren de voedingsbodem van deze ‘gestolen’ beelden. Rauw en ongekunsteld. In 1992 werd hij als gevolg van zijn foto’s vermoord.
Met series van opeenvolgende shots creëerde hij een ritme, een beweging, of zoals hij het zelf noemde ‘Sonatinas’. Zijn werk bleef lange tijd onbekend. Pas recentelijk werd Gomes ontdekt door vooraanstaande kunstinstituten als MoMA in New York en Maisonnette Cartier in Parijs.

Camera en telelens worden ingewisseld voor danserslichamen en schuimrubberen sculpturen. Hun voedingsbodem? Grenzen, veiligheid, kwetsbaarheid en hoop. Een zoektocht naar het perspectief en het ritme van de wereld van vandaag.  

Concept: Duda Paiva en Fractal Collective Regie: Duda Paiva Choreografie: Zino Ainsley Schat Dans: Zino Ainsley Schat en Conni Trommlitz Muziek: Wilco Alkema en Zino Ainsley Schat Poppen: Duda Paiva en Cat Smits

dudapaiva.com

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 18 december 2021
Tijd: 20:30 uur