Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
04 dec

Korzo Producties – Dansclick 23 geannuleerd wegens corona

04 december 2021 - 20:30 uur

DANS Geannuleerd; kaarthouders worden persoonlijk ingelicht over de afhandeling.

Piet Van Dycke en Dalton Jansen zijn de BNG Bank Dansprijs winnaars van 2021. Met hun winnende choreografieën staan deze jonge choreografen centraal in de 23e editie van DansClick.

Piet Van Dycke staat als choreograaf van On Point met één been in de danswereld, met het andere in het hedendaags circus. Met een groot gevoel voor humor, acrobatiek en beweging toont hij de vertelkracht van deze interactie.

De jury: “Dit spel met de zwaartekracht, ook in deze post-pandemie, leert ons weer plezier te hebben in onze gezamenlijke navigatie door de publieke ruimte.”

Dalton Jansen is met To the Edge 3 een ondernemende maker die zich met een sterke verbindende kracht door het veld beweegt en probeert zijn dromen en die van zijn performers te laten uitkomen.

De jury: “De choreografie ontrolt zich als vriendschappelijke omhelzing waarbij het publiek om de vloer zit en via de poëzie van spoken word artiest Elten Kiene deze mannenvriendschap wordt binnengeleid.”

Choreograaf Dalton Jansen werd ook unaniem tot winnaar gekozen van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2021. Hij gebruikt de Antilliaanse cultuur en zijn plek en rol daarin als inspiratie voor zijn creaties, met thema’s als inclusie en diversiteit. Hij combineert meerdere disciplines, zoals spoken word, hip hop, contemporary en break dance. “De jury typeert Dalton Jansen als een autonoom, ambachtelijk gerichte maker, die met uiteenlopende dansers een heldere danstaal weet te creëren. Met zijn activistische werkwijze is hij in staat te verbinden met een breed publiek, dat veelal nog niet de weg naar het theater vindt en zich in zijn werk kan herkennen. Een waardevolle toevoeging aan het Nederlandse danslandschap.”

De choreografen worden voorgesteld met videoportretten en na afloop is er altijd de Après Danse, een essentieel onderdeel van DansClick waarin de makers het publiek op het toneel uitnodigen om onder het genot van een drankje na te praten.

Credits On Point

Concept & choreografie: Piet Van Dycke Acrobatie, dans & spel: Samuel Rhyner & Cal Courtney

Credits To the Edge 3

Choreografie: Dalton Jansen i.s.m. de dansers Adam Khazamurdov, Giovanni Pisas
Spoken word: Elten Kiene Componist: Tom van Wee

korzo.nl

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 04 december 2021
Tijd: 20:30 uur