Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
22 okt

George & Eran Producties – George en Eran worden Veganisten

22 oktober 2021 - 20:30 uur

TONEEL

Een klimaatkomedie over voedsel

Als twee mannelijke Greta Thunbergs ​offeren George & Eran hun gewoontes, gemakken en geneugten op voor een betere wereld. De twee mediterrane carnivoren laten voor eens en voor altijd het vlees links liggen. Ze moeten wel want de wereld staat weer eens in brand. Het is tien óver twaalf en de klok tikt maar door. Om moedeloos van te worden, ware het niet dat de twee wereldverbeteraars weer eens in actie besloten te komen. Dit keer richten ze hun pijlen op de bio-industrie, het klimaat en misschien zelfs op de walvissen.

In deze duurzame klimaatkomedie belichten ze hun tekortkomingen, sporen elkaar aan en worden met hun sierlijke neuzen op de feiten gedrukt. Niemand zal worden gespaard. Want zoals de bijbel het ons zo mooi vertelt: wij allen zijn schuldig.

Volkskrant***: “In de onderlinge dynamiek bij George & Eran – een van de leukste en relevantste theatergroepen van nu – zit knap het complete klimaatdebat vervat. Maar er ontstaat hier niet echt een conflict op het scherp van de snede, hoezeer de acteurs zich ook doelmatig opwinden. Maar misschien is er in deze kwestie gewoon nog te weinig om over van mening te verschillen. De enige die uiteindelijk echt iets nieuws weet toe te voegen, is Tobals 4-jarige dochter, op geluidsband. Rustig legt ze uit dat we gewoon een klein beetje moeten minderen met alles – vliegen, vlees eten – en dat dat heus niet zo moeilijk is.”

Theaterkrant: “Conflictkomedie zonder grote tegenstellingen. Het ware conflict komt deze keer van twee vrouwen die zijn ingehuurd om de boel op scherp te zetten. De meeste humor, toch het beproefde middel om een zwaar onderwerp dragelijk te maken, komt van het geweldige, onderkoelde spel van Taheri.”

Concept en spel: George Elias Tobal, Eran Ben-Michael Concept en regie: Koos Terpstra, Spel: Eline van Gils, Nazanin Taheri

georgeeneranproducties.nl

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 22 oktober 2021
Tijd: 20:30 uur