Vrijwilliger worden?

Theater De Verbeelding draait op een vijftigtal enthousiaste vrijwilligers.
Lijkt het jou ook leuk om mee te helpen? Op deze pagina vertellen we je graag meer over onze organisatie en de verschillende taken.

De taken op een voorstellingsdag zijn als volgt verdeeld:

  • techniek [2]
  • zaaldienst [2]
  • bardienst [2]
  • kassadienst
  • coördinator
  • backstagemanager [bijvoorkeur in combinatie met andere dienst]

ZAALDIENST GEZOCHT

Als zaaldienst medewerker help je de coördinator vooraf met klusjes in de foyer en help je de zaal klaarmaken, denk aan balletvloer dweilen en/of de uitschuiftribune. Je neemt kaartjes in of begeleidt mensen bij het plaatsnemen op de tribune. Na afloop help je bij het uitgaan van de zaal, de breek en het opruimen van de zaal.

Een leuke manier om een kijkje achter de schermen te nemen. Zaaldienst kan een opstapje zijn naar techniek als daar je interesse ligt. Je kunt zaaldienst ook afwisselen met tweede technieker of kassa- of bardienst.

Theatertechniek

TECHNIEKERS GEZOCHT

Techniek doe je altijd met zijn tweeën. Met de technici van de bezoekende groep bouw je de voorstelling op en af. Als 2e technicus hoef je geen technisch wonder te zijn, het is vooral belangrijk dat je onze zaal goed leert kennen zodat je de 1e technicus kunt ondersteunen. Je moet wel besmet zijn met het theatervirus, want je bent de hele voorstellingsdag in touw (start is `s ochtends, soms begin van de middag). Een 1e technicus moet zelfstandig de voorstelling bouwen, draaien en afbreken hiervoor is gedegen kennis van theatertechniek (licht en geluid) een vereiste. Frequentie: gemiddeld 1x per maand, gedurende 7 maanden.

MAATSCHAPPELIJKE STAGE

Middelbare scholieren kunnen maatschappelijke stage lopen bij De Verbeelding als assistent zaaldienst. Meer weten? Meld je dan aan als vrijwilliger door een e-mail te sturen naar de vrijwilligers/productie coördinator Ariane van Pelt info@arianevanpelt.nl

    Sorry, no posts matched your criteria.