Orkater/Lars Doberman – De Vrouw (Dubbelspelvoorstelling)

Laden Evenementen
29 sep

Orkater/Lars Doberman – De Vrouw (Dubbelspelvoorstelling)

29 september 2018 - 20:30 uur

Met aantrekkelijke korting, reserveren

MUZIEKTHEATER Dubbelspel met ELLEN TEN DAMME – Paris Berlin – in Theater de Purmaryn op vrijdag 21 december

Een Struikeltocht

Lars Doberman duikt onder met een tekst speciaal voor hen geschreven door schrijver/acteur Vincent van der Valk, de denker. De zoeker. Zijn tekst vormt de boei in een zee van ongemakkelijke veronderstellingen. Gewapend met 1000+ afbeeldingen, 28 symbolische personages, 204 verschillende meningen, 15 elkaar tegensprekende muziekgenres, 4 musicerende acteurs, 1 beeldend kunstenaar, 1 visueel intermezzo, 1 eindregisseur die eigenlijk bij een ander collectief hoort en met 0 vrouwen, gaat Lars Doberman op jacht, om via De Vrouw uit te komen bij … bij wat eigenlijk? De Vrouw, een onderwerp waar Lars Doberman zich alleen maar aan kan branden door het met beide handen vast te grijpen.

Noord-Hollands Dagblad: “Intelligente, uitdagende, muzikale en bijzonder geestige voorstelling.”

Haarlems Dagblad: “Een struikeltocht vol observaties, kwinkslagen, bekentenissen, brutaliteit, branie en vooral relativering en humor. Intelligente, uitdagende, muzikale en bijzonder geestige voorstelling.”

Het Parool: “Een hilarisch over elkaar heen buitelen in verontschuldigingen om elke #MeToo-aanklacht in de kiem te smoren. De Dobermans hebben een speelse onbeholpenheid die in dit soort scènes erg goed tot zijn recht komt.”

NRC: “Uiteindelijk zegt De Vrouw meer over (deze) mannen dan over vrouwen. De voorstelling biedt geen nieuw perspectief en is hier en daar wat langdradig, maar de speelse insteek werkt ontwapenend.”

RiRo Recensies: “De Vrouw is een voorstelling waarvan je vrolijk wordt.

“De toon wordt gezet met een hilarisch verhaal over de Ware Liefde. Met een sublieme Matthijs van de Sande Bakhuyzen als koning Amorius.  Twee uur lang volop genieten van de fraaie enscenering en van vier op hoog niveau acterende acteurs/muzikanten die alles wat ze weten, denken en fantaseren over het fenomeen ‘de vrouw’ op een speelse manier uitwerken. Een aanrader. Ook voor vrouwen.”

Van en met: Jip van den Dool, Jochem van Laarhoven, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Reinout Scholten van Aschat, Mattias Van de Vijver. Tekst: Vincent van der Valk. Eindregie: Vincent Rietveld. www.orkater.nl

Een Dubbelspel ticket kunt u reserveren via de theater De Purmaryn reserveren

Informatie

Datum: 29 september 2018
Tijd: 20:30 uur